Czy to powróci?:(

Potrzebujesz wsparcia? Wiedz, że nie jesteś sam. Wyrzuć to z siebie. Jesteśmy z Tobą.

Moderator: Opiekunowie

Post Wt lip 07, 2009 2:02 pm

Czy to powróci?:(

WItajcie!
Nigdy nie mialam problemów z OOBE, czasami nawet miałam tego dosyc;)
Masa obowiązków jakoś pogodziłam z tym, żeby jednak wychodzić. Aż tu nagle mam wiecej czasu, mogę dłużej się wysypiac i co?........nie mogę osiągnąć OBE:/ Robię przerwy w spaniu, wstaję rozbudzam się kładę i poprostu zasypiam......nie wychodzi od dłuższego czasu.
Próbowałam nawet na jakiś czas zaprzestać tego i poporstu spać do rana, ale i to nie pomogło. Jak myślicie co mogło się stać ?
Pozdrawiam!!

MSA

Post Wt lip 07, 2009 9:54 pm

Re: Czy to powróci?:(

Może kwestia zbyt małej aktywności w ciągu dnia (w końcu tak jak mówisz, to się zmieniło ostatnio). Umysł się rozleniwia w czasie dnia i odpływa...
Możesz spróbować "skondensowanej techniki weekendowej"http://www.obemaniak.pl/index2.php?id=techniki#wpis1

Ja nie próbowałem, nie starczyło mi samozaparcia, no i rodzinka dziwnie by się chyba popatrzyła :). Ale zauważyłem, że jak prawie nic nie robię w czasie dnia to źle mi się fazuje, nawet nie dochodzę do "przedsionka wyjścia".

Post Cz lip 09, 2009 10:49 pm

Heja.
Ja tam nie wychodzilem za czesto, mozna napisac, ze w ogole, ale paralize i inne dupsy wychodzily dosc czesto.
Od pewnego czasu mam mega zastoj, nic nie wychodzily.
moze to sie wyda dziwne (i nie nazywjacie mnie alkoholikiem, bo nie jestem), ale od tygodnia pije dziennie po 2-3 piwka i czasem cos pogram w noge, no i rzucilem fajki....
od 2 dni co zasypiam mam paraliz, sam od siebie! Dzisiaj mysle, ze tez bedzie :)
Moim zdaniem - trzeba byc mocno zmeczonym i zrelaksowanym, a wszystko samo przyjdzie. Ja nawet na to nie czekam, a tu juz paraliz.
Powodzenia i bez zalamki. U mnie zastoj trwal ponad pol roku....
I, i, i Shot the Sheriff

Post Pt lip 10, 2009 9:51 pm

dzieki za odpowiedzi:)
MSA narazie ograniczam ilosc snu i staram sie wiecej rzeczy dobić w ciągu dnia:)
Mano ja rowniez lubię napić się piwa i ono mnie rozluźnia w ciągu dnia. Kiedy wieczorem pije przed snem to niestety ale nic mi to nie daje. Ogolnie zauwazylam ze po alkoholu gorzej mi o wyjscie.....mimo ze niby tak nas rozluznia.
Takze alkohol zostawiam sobie na okazje a trzezwy umysl na wyjscia:)
Zreszta mało ktore wymienione wspomagacze na forum mi pomagaja:/
Pozdrawiam Was!!

MSA

Post So lip 11, 2009 10:47 pm

Wiem, ta technika to "lekkie" przegięcie... Ale warto wiedzieć że taka opcja jest, w razie jakiejś wielkiej desperacji :).

"Jestem świadomy, Pamiętam..." i będzie dobrze.

Powrót do Pomocy-Help!