IvonaMTL - Witam wszytkich i posze o rade
Ciesze sie ze trafilam na wasza stronke i z gory przepraszam ze pisze bez polskich znaczkow. Nazywam sie Iwona i mieszkam obecnie w Kandzie.
Osobiscie niegdy nie doswiadczylam OBE, choc troche sie tym interesowalam.
Powod dla ktorego was odnalazlam jest taki, ze potrzebuje waszej pomocy. A konkretnie nie ja, ale moj przyjaciel.
Historia zaczela sie jakies 2 lata temu, kiedy to przyznal mi sie ze miewa dziwne odczucia, ktore trudno mu zprecyzowac co to jest. Czuje jak by cos wychodzilo z jego ciala, wtedy nie moze sie poruszyc, ogarnia go dziwne uczucie, a gdy to cos wraca do niego slyszy swist, po fakcie odczuwa silne pragnienie i bole miesni. Nigdy nie slyszal o OBE wiec nie wiedzial co to jest. Ale gdy to odczucie zaczelo go nawiedzac nawet kilka razy dziennie postanowil isc po pomoc i komus powiedziec. Ja troszke juz slyszlaam o tym wiec uspokoilam go ze to nic strasznego sie z nim nie dzieje, wiec nie powinien sie obawiac, choc sama do konca nie wiedzialam jakie moga bys skutki takiego stanu.
Na dzien dzisiejszy sprawa wyglada tak, ze tydzien temu widzial czlowieka nad swoim lozkiem ktory powiedzial: juz nie wytrzymuje , uciekam z tego piekla. Widze ze moj przyjaciel jest troche przerazony tym wszytkim co sie dzieje z nim i to bez jego wiedzy. Chcial by sie tego uczucia pozbyc, mowi ze czesto w nocy po takim stanie nie moze dalej spac, a z racji ze pracuje wczesnie rano jest ciagle niewyspany.
Ciezko jego obiawy porownac z tym co przeczytalam na forum o milym doswiadczeniu o przyjemnosci, milosci. On odczuwa raczej same negatywne rzeczy, a skutki "po" sa tez fizycznie nieprzyjemne.
Nie wiem czy to moze miec tez zwiazkez tym ale ten kolega miewa chroniczne migreny.
Moze ktos z was spotkal sie z podobnymi objawami, moze doradzcie mojemu koledze co ma zrobic, czy mozna sie pozbyc tego uczucia, a jesli nie to jak z nim zyc ? Dodam tylko, ze moj kolega raczej nie chce sie zaglebiac w dalsze poznawanie tego stanu, wolaby sie go wyzbyc, ale jak na moja wiedze to chyba niemozliwe.
Wiec czekam na wasze podpowiedzi i z gory dziekuje !