IvonaMTL - Witam wszytkich i posze o rade

Potrzebujesz wsparcia? Wiedz, że nie jesteś sam. Wyrzuć to z siebie. Jesteśmy z Tobą.

Moderator: Opiekunowie

Post Śr lut 25, 2009 1:46 am

IvonaMTL - Witam wszytkich i posze o rade

Witam serdecznie wszytkich.
Ciesze sie ze trafilam na wasza stronke i z gory przepraszam ze pisze bez polskich znaczkow. Nazywam sie Iwona i mieszkam obecnie w Kandzie.
Osobiscie niegdy nie doswiadczylam OBE, choc troche sie tym interesowalam.
Powod dla ktorego was odnalazlam jest taki, ze potrzebuje waszej pomocy. A konkretnie nie ja, ale moj przyjaciel.
Historia zaczela sie jakies 2 lata temu, kiedy to przyznal mi sie ze miewa dziwne odczucia, ktore trudno mu zprecyzowac co to jest. Czuje jak by cos wychodzilo z jego ciala, wtedy nie moze sie poruszyc, ogarnia go dziwne uczucie, a gdy to cos wraca do niego slyszy swist, po fakcie odczuwa silne pragnienie i bole miesni. Nigdy nie slyszal o OBE wiec nie wiedzial co to jest. Ale gdy to odczucie zaczelo go nawiedzac nawet kilka razy dziennie postanowil isc po pomoc i komus powiedziec. Ja troszke juz slyszlaam o tym wiec uspokoilam go ze to nic strasznego sie z nim nie dzieje, wiec nie powinien sie obawiac, choc sama do konca nie wiedzialam jakie moga bys skutki takiego stanu.
Na dzien dzisiejszy sprawa wyglada tak, ze tydzien temu widzial czlowieka nad swoim lozkiem ktory powiedzial: juz nie wytrzymuje , uciekam z tego piekla. Widze ze moj przyjaciel jest troche przerazony tym wszytkim co sie dzieje z nim i to bez jego wiedzy. Chcial by sie tego uczucia pozbyc, mowi ze czesto w nocy po takim stanie nie moze dalej spac, a z racji ze pracuje wczesnie rano jest ciagle niewyspany.
Ciezko jego obiawy porownac z tym co przeczytalam na forum o milym doswiadczeniu o przyjemnosci, milosci. On odczuwa raczej same negatywne rzeczy, a skutki "po" sa tez fizycznie nieprzyjemne.
Nie wiem czy to moze miec tez zwiazkez tym ale ten kolega miewa chroniczne migreny.
Moze ktos z was spotkal sie z podobnymi objawami, moze doradzcie mojemu koledze co ma zrobic, czy mozna sie pozbyc tego uczucia, a jesli nie to jak z nim zyc ? Dodam tylko, ze moj kolega raczej nie chce sie zaglebiac w dalsze poznawanie tego stanu, wolaby sie go wyzbyc, ale jak na moja wiedze to chyba niemozliwe.
Wiec czekam na wasze podpowiedzi i z gory dziekuje !

Post So lut 28, 2009 1:59 am

Re: IvonaMTL - Witam wszytkich i posze o rade

Witam,
albo to jest inne zjawisko niż OBE, np. opętanie, choć nie wiem na czym opętanie dokładnie polega - jakiś inny byt próbuje zadomowić się w ciele kogoś innego - poszukaj może znajdziesz coś w necie na ten temat, potrzebne będą egzorcyzmy :);
albo jeśli to jest niechciane OBE, to koleś trafia do lękowego OSPUO
- niech się przestanie tego bać i spróbuje siłą woli zmienić te lęki w coś przyjemnego,
- może poprosić swoje Wyższe Ja / MTJ / anioła stróża / ...
o to, aby to się skończyło;

Słyszałem jeszcze o rozdwojeniu jaźni i in. chorobach umysłu, które wywołują takie realistyczne halucynacje... jednak nic więcej Ci nie potrafię pomóc. Szukaj wiedzy, jeśli Ci zależy na pewno znajdziesz rozwiązanie.

Może to jest guz w mózgu, który uciska na określone obszary mózgu i powoduje takie odczucia. Zróbcie badania - prześwietlenia, tomografia...

Post N mar 01, 2009 5:34 am

hey !
Dzieki za rady ...
Koleega mial juz tomografie, nic nie wykazalo.. wiec chyba nie swiruje :) On mowi ze nauczyl sie z tym zyc, ale przeszkadza mu to.
Opetanie to chyba tez nie jest, mam nadzieje ...
Czytam troche na temat MTJ, ale nie wiem dokladnie jak sprawic by mozna sie z nim spotkac.
Jarek piszesz cos o OSPUO, pierwszy raz sie stykam z tym pojeciem. Do to dolanie jest?

Post N mar 01, 2009 6:54 am

obszar stworzony przez umysł obserwatora.

jakbyście kochani czytali mojego bloga to byście wiedzieli że też miewam całkiem przerażające spotkania w ospuo i sobie z tym radzę, cieszę się z każdego doświadczenia taki ze mnie OBEmaniak :)

co innego kiedy to człowiek nie mający pojęcia o drugiej stronie naszej ziemskiej zabawy- śnie...

jak już powiedziano przede mną, musi stawić czoła swoim lękom i opanować umysł. Powiedz mu że jak przechodzą go fale strachu, musi zapanować nad umysłem. Zdać sobie sprawę że nic nie jest w stanie go zniszczyć

pozdr

Post N mar 01, 2009 12:32 pm

Trudno jest dawać innym rady, bo prawie zawsze przechodzą przez pryzmat naszego postrzegania, tzn. wg mnie chcemy pomóc innym, ale robimy to tak, jakbyśmy dawali je sobie w skrócie - co ja bym zrobił gdybym był na jego miejscu.

Monroe w swojej książce Podróże Poza Ciałem również przeżywał podobne przygody - OBE dopadło go znienacka i wywołało śmiertelne przerażenie, strach i myśli o raku mózgu. Lekarze nic jednak nie wykazali. Zrozpaczony poprosił jednego ze swoich przyjaciół o radę. Ten powiedział mu, co jak sam Monroe w dalszej części książki przyznał było kamieniem milowym w jego OBE-życiu - nie bądź taką zakutą pałą!

Uważam, że jedyne, co może wyzwolić twojego przyjaciela jest WIEDZA. Wiedza ochrania, Ignorancja zagraża. Jeśli chcesz mu pomóc, co może być bardzo trudnym (ale jednocześnie rozwijającym) zadaniem to powinnaś uzmysłowić mu, że to, czego doświadcza jest obecnie bardzo powszechnym doznaniem i że wszystko da się bardzo prosto wytłumaczyć jeżeli tylko zechce otworzyć swój umysł.

:arrow: Dlaczego nie jest tak pięknie w jego wypadku?

Może wiedzie stresujące życie, strach przed OBE, energetyczne obciążenia i oczekiwanie tego co go spotka.

:arrow: Bóle po powrocie

Związane z tym co wyżej plus możliwość słabego ciała energetycznego, które się przeciąża.

Zachęć go do przeczytania książki Darka Sugiera - Miłość i Wolność Poza Ciałem. Niech poczyta sobie to, co jest na stronie www.obemaniak.pl. FAQ, blog ... Jest tam bardzo dużo pozytywnej energii i może pozwoli mu przezwyciężyć strach.

Książki Monroe też są świetne, bo jego początki były podobne jak początki twego przyjaciela (paraliż ciała, przerażenie, piski).

Jeszcze jedno - MIŁOŚĆ. Jest przeciwieństwem strachu. Poradź mu, aby przed snem przywoływał to uczucie na dowolny dla siebie sposób - Miłość do Boga, żony, psa, dziewczyny, samego siebie, Anioła Stróżą, który zamieni jego OBE-Koszmar na najwspanialszą podróż astralną swojego życia. Niech afirmuje na głos - Opuszczam swoje ciało skąpany w oceanie Czystej Bezwarunkowej Miłości chroniony przez boskie światło (ale wymyśliłem).

Strach jest największą przeszkodą w rozwoju człowieka.

Pozdrawiam

Post N mar 01, 2009 4:31 pm

Tak, OSPUO to Obszar Stworzony Przez Umysł Obserwatora - a to pojęcie (OSPUO) zostało stworzone przez Darka Sugiera, aby łatwiej określać to COŚ do czego trafiasz bezpośrednio po wyjściu z ciała fizycznego, ten obszar, przestrzeń, inny świat, inna rzeczywistość... - OSPUO.
I ponoć (bo sam jeszcze tego nie doświadczyłem, ale mam nadzieję, że już niedługo) w OSPUO może Cię spotkać coś fajnego, przyjemnego lub coś strasznego, przerażającego, może też być neutralne. Wszystko zależy od tego jakie masz nastawienie, jakie myśli są w Twoim umyśle - to z nich tworzona jest ta holograficzna rzeczywistość w OSPUO.
"Czytam troche na temat MTJ, ale nie wiem dokladnie jak sprawic by mozna sie z nim spotkac"
Wystarczy poprosić, nie tylko powiedzieć proszę o spotkanie, ale tak prawdziwie, szczerze, całym sercem, w pełni zaufać, tak jak dziecko prosi o coś matkę, albo jak wierny pies prosi swojego pana o jedzenie ciesząc się całym ciałem i psychiką :)
To akurat wiem, że działa, bo praktykuję HUNĘ od wielu lat, czyli współpracę ze swoim Wyższym Ja (MTJ-em wg terminologii Darka S.) bez wychodzenia z ciała.
Jeśli masz czyste intencje i absolutne przekonanie, że coś Ci jest potrzebne, niezbędne, kiedy czegoś bardzo pragniesz tak mocno, że tylko na tym skupiasz całą swoją uwagę, działanie, to proś MTJ o to, a otrzymasz to, pojawi się w Twoim życiu.
Polecam:
- książkę Darka S. - Miłość i Wolność Poza Ciałem - np. ze strony http://www.obemaniak.pl / Download
- film Darek Sugier Autowywiad - ze strony jak wyżej
- forum o hunie - http://www.huna.net.pl

Post Wt mar 03, 2009 4:00 pm

Dziekuje wam za rady. Przekarze je koledze, ma nadzieje ze poskutkuja i bedzie mogl czerpac z tego daru przyjemnosci tak jak wy. Dam wam znac ... choc pewnie troche czasu to zajmie znajac jego ;)
Dzieki!

Post Wt mar 03, 2009 5:50 pm

Możliwe że jakieś rozszczepienie osobowości/jaźni, jakieś lęki, strach przed życiem, lub po prostu jakiejś częsci jego nie podoba się tutaj i trzeba to uregulować :) - choć moja wiedza teoretyczna, a doświadczenia średnie
Nie czytaj moich postów, są głupie.

Post Wt mar 03, 2009 9:09 pm

Miłość i Strach nie mogą ze sobą współistnieć - najlepsza i najkrótsza możliwa rada

Podróżnik z bagażem doświadczeń

Post Wt mar 03, 2009 9:49 pm

Jest sporo ludzi, którym się kiełbasi w ciele eterycznym. wręcz zatrzęsienie. Trochę o budzącej się swiadomosci eterycznej w gumociescie, zmiji kundalini. Czytałem tylko fragment. Podano mnóstwo drastycznych przykładów.
http://www.vismaya-maitreya.pl/nasze_doswiadczenia.html

Wyprawy w ciele astralnym, w ospuo, dotycza tylko bardzo wąskiego wycinka zjawiska oobe.
cialka.net

Post Śr mar 04, 2009 11:39 pm

Hej Iwona, poczytaj to:
http://swiadomesny.com/syndrom-zmory
Podobne objawy ma Twój kolega?
Wogóle cała strona http://swiadomesny.com jest warta uwagi.

Post Pt mar 06, 2009 3:00 am

ja doświadczyłem tego zjawiska, jarekhuna. ale to niedokońca był zwykły paraliż przysenny, jak się już z niego wyrwałem to dalej czułem ścisk na gardle. paskudna sprawa ale mozna do oobe wykorzystać :) kwestia nastawienia, trzeba się powstrzymać od srania w majty w takiej sytuacji a wszystko będzie dobrze ;D

Podróżnik z bagażem doświadczeń

Post Pn mar 09, 2009 10:42 am

Wiecie jasną sprawą jest że trzeba się pozbyć strachu , w końcu tamten świat polega na tym że podobne przyciąga podobne....bój się spotkać ufola a on na pewno się zjawi...
Ale to nie takie proste...sam przez rok , może więcej nie mogłem się przekonać do tego , nic nie wiedziałem o oobe a nagle w nocy otwierałem oczy( co ciekawe te fizyczne na co mam dowody ) całkowity paraliż ucisk na klacie i gardle , serce wali , nie można oddychać , pisk w uszach i śmiechy i na dodatek choć widzę moje fizyczne nogi pod pościelą to czuje jak je z całej siły ktoś ciągnie w górę.... Mówcie co chcecie ale wtedy dla mnie dla kogoś kto nie wiedział co to oobe było jasne że chce mnie opętać demon ;) I tak w co drugą noc przez kilka miesięcy ...Nie było łatwo przezwyciężyć strach by później podróżować , gdyż jeśli czegoś nie znasz i nie chcesz a to przychodzi co noc ...wtedy zakorzeniasz w podświadomości bardzo duży lęk.... Wiele mi zajęło miesięcy i utraty nerwów by to przezwyciężyć ale fakt faktem to jedyna droga... W sumie jest jeszcze druga , dla kogoś kto boi się przezwyciężyć strachu ...można liczyć że to minie , ale to kiepska rada ...zamiast mieć nadzieje musi stawić czoła 8-)

Post Pn mar 09, 2009 6:56 pm

hey ! Ciekawe zjawisko, ale to nie to co ma moj kolega. On nie widzi rzadnych zmor. A uczucie wychodzenia w ciala ma nie tylko w nocy, ale w dzien a nawet poczas jazdy metrem ... moze zalezne od zmeczenia ...
z tego co mowi uczucie nie jest o tyle straszne co meczace przy czestym powtarzaniu sie. A po takim "wyskoku" ciekzo znwo wrocic do spania, wiec chodzi o to ze on ciagle zmeczony jest, no chyba ze sa tygodnie bez "wyskakiwania" ;)
Czytalam troche na necie i niektore osoby maja podobne objawy. Czy jest ktos wsrod was kto ma ten dar powiedzmy "automatycznie", czy wiekszosc z was wyszkolila sobie w drodze praktyki ?

Opiekun

Post Wt mar 10, 2009 1:12 pm

Większość z nas wyszkoliła się w oobe w drodze praktyki lub zwyczajnie z chęci doświadczania go. Bo to tak śmiesznie działa, że jak myśli się o czymś, to ciało reaguje i się dostraja zgodnie z życzeniami, po czym następuje realizacja. Powiem Ci, że ja tak tradycyjnie zgodnie z techniką wywołałam sobie 2 oobe dla sprawdzenia, czy techniki działają, a tak ja po prostu myślę o doświadczaniu tego i gdy tylko warunki są dobre to mam duże szanse na oobe. Może ten Twój znajomy ma wrodzone predyspozycje np. niskie ciśnienie, niewyspanie bardzo sprzyja, gdy człowiek lawiruje w stanie pomiędzy jawą a snem, jeśli wtedy tylko przypomni sobie, pomyśli o doświadczeniu, to go może wywalać... Może faktycznie obudził mu się ten kundalini, czyli przepycha go do świadomości ciała eterycznego, stąd nieprzyjemne doznania.

Mam pewien pomysł: może niech sobie spróbuje poprawić tzw. uziemienie - czyli niech wzmacnia w wyobraźni swoje połączenie z ziemią - może niech wyobrazi sobie, że zapuszcza korzenie, że od środka ziemi przez stopy oraz okolice pupy (pierwszy czakram) płynie do niego spokojna stabilna energia, wzmacniająca poczucie bezpieczeństwa, równowagi, stabilności i siły wewnętrznej. Energia (lub jej nadmiary) wychodzi przez głowę.
Oby wszystkie istoty osiągnęły szczęście i przyczyny szczęścia
Następna strona

Powrót do Pomocy-Help!