Jakiej płci jesteś ??

Wszystkie ankiety jakie przeprowadzono na forum znajdują się tutaj. Oddając swój głos na którąś z ankiet, pomagasz oraz decydujesz o swojej przyszłości.

Moderator: Opiekunowie

Jakiej płci jesteś ?

Mężczyzna
197
84%
Kobieta
37
16%

Liczba głosów : 234

Post Pt lut 22, 2008 12:47 am

Jakiej płci jesteś ??

W przyszłości, gdy na ankietę zagłosuje 1000 osób, dostarczy nam to odpowiednich danych statystycznych, by stwierdzić która z płci jest bardziej otwarta na kwestie podróży poza ciałem, a co za tym idzie dojdziemy z pewnością do jakiś wniosków, a może i pójdziemy jeszcze dalej odkrywając jakieś zależności.

Miarodajny wynik da tylko odpowiedź która jest zgodna z rzeczywistością.

Podróżnik z bagażem doświadczeń

Post Pt cze 06, 2008 9:41 am

Re: Jakiej płci jesteś ??

hmm nie całe 15% osób na forum to kobiety. Nie wiem jaki z tego wniosek :roll:
http://www.zdrogi.blogspot.com L i b e r t é _ t o u j o u r s

Opiekun

Post Pt cze 06, 2008 11:03 am

Ja też nie wiem w sumie, ale np. w "populacji" takich bioenergoterapeutów czy ezoteryków jest sporo kobiet... Może kobiety preferują praktykę społeczną - pomoc innym/współpracę, stąd bioenergioterapia, reiki, masaże, wróżbiarstwo a mężczyźni samotne loty, wyzwania i podboje kosmosu - czyli oobe..? Tak sobie kombinuję :D

Z drugiej strony znajoma mi osoba (płci męskiej) zauważyła pewną tendencję, a ja się z nią zgadzam:
Kobiety przeważnie lawirują płynnie pomiędzy stanami, fazują i wracają prowadząc przy tym w pełni normalne życie na planie fizycznym. Mężczyźni znów gdy już odnajdą swoją pasję, wyrzuca ich w fazę na stałe - normalne życie staje się podporządkowane tym różnym celom. W efekcie mężczyźni idą dalej w wybranym kierunku (pozostałe są ograniczone), ale kobiety mają satysfakcjonujące życie na wielu planach.
Oby wszystkie istoty osiągnęły szczęście i przyczyny szczęścia

Post Wt cze 10, 2008 9:01 pm

Poza tym dla kobiet ważniejsze jest życie rodzinne i spełnianie się jako żona i matka i temu celowi podporządkowują swoją egzystencję.

Post Pn sie 18, 2008 10:46 pm

Ja jestem kobietą xD

Zauważyłam, że częściej OOBE interesują się mężczyźni:/

A w moim przypadku jest zupełnie inaczej... Wróżbiarstwo czy bioenergoterapia w ogóle mnie nie interesują... Mogę nawet powiedzieć, że senniki, czy horoskopy mnie irytują;] A podróże astralne, podróże kosmosu - to jest to:D

Ale ja jestem dziwna, bo seksualnie bardziej podobają mi się kobiety, ale mężczyźni też czasem:] Ale zdecydowanie wolę dziewczyny... Poza tym mam raczej dziewczęce zainteresowania - romanse, telenowele, ciuszki :D Ale sklepów kosmetycznych już nie trawię...

Podróżnik z bagażem doświadczeń

Post Pt wrz 05, 2008 12:29 pm

Vedis, pewnie w połowie (jak to mówią w "mniejszej połowie") jesteś facetem tak jak ja;P Lubię czasem obejrzeć meczyk piłki nożnej np. jak gra barcelona albo real madryt, lubię ciuszki i kosmetyki jak są w ładnych gładakich opakowaniach, ale nie znoszę łazić po sklepach.
Pytanie w ankiecie powinno brzmieć - jakiej płci jesteś? obejrzyj się fizycznie i podaj odpowiedź;)
ciekawość to pierwszy stopień do... wiedzy
cokolwiek powiem w jakiejkolwiek sprawie, będzie to zawsze jedynie czubek góry lodowej

Odwaga w Poza to Tarcza, a Miłość do Wszechrzeczy to Miecz, który unicestwia Przeciwności.

Post Pt wrz 05, 2008 7:10 pm

VVii napisał(a):Lubię czasem obejrzeć meczyk piłki nożnej np. jak gra barcelona albo real madryt, lubię ciuszki i kosmetyki jak są w ładnych gładakich opakowaniach, ale nie znoszę łazić po sklepach.

Ja również.
Jeśli już zboczyliśmy na temat sportu to namiętnie oglądam F1 i mecze siatkarskie. A resztę czasem nie zaszkodzi zobaczyć ;) .

Opiekun

Post Pn wrz 08, 2008 10:50 am

Ja akurat nie cierpię oglądać sportu - wolę coś sama podziałać, ale obca jest mi przyjemność wynikająca z oglądania czyichś popisów i kibicowanie komuś. Ostatnia rzecz, która przyciągała moją uwagę w tej dziedzinie, to były popisy Małysza, gdy królował na skoczniach.

Jeśli chodzi o płciowość do niedawna czułam się neutralna z przechyłem w stronę kobiecości. Obecnie odkrywam swoją kobiecość i wydaje mi się to fascynującą przygodą - jakbym znalazła w sobie prezent i rozpakowywała go :):):). Nawet zakupiłam sobie dobrowolnie spódniczkę i już ją nosiłam (od dawna chodzę niemal wyłącznie w spodniach)...
Kosmetyki lubię, ciuszki też - ale nie oglądać - jak już wchodzę do sklepu to z zamiarem zakupu. Wiem, że niektóre kobiety lubią tylko oglądać, przymierzać ciuszki i to im sprawia przyjemność... Ja nie lubię przymierzać czegoś, czego nie mam zamiaru kupić.

Seksualnie - faceci - przy męskim facecie czuję się znów kobietą ... ;)
Oby wszystkie istoty osiągnęły szczęście i przyczyny szczęścia

Post Wt wrz 09, 2008 7:48 am

Conchita napisał(a):Ja akurat nie cierpię oglądać sportu - wolę coś sama podziałać, ale obca jest mi przyjemność wynikająca z oglądania czyichś popisów i kibicowanie komuś. Ostatnia rzecz, która przyciągała moją uwagę w tej dziedzinie, to były popisy Małysza, gdy królował na skoczniach.

Jeśli chodzi o płciowość do niedawna czułam się neutralna z przechyłem w stronę kobiecości. Obecnie odkrywam swoją kobiecość i wydaje mi się to fascynującą przygodą - jakbym znalazła w sobie prezent i rozpakowywała go :):):). Nawet zakupiłam sobie dobrowolnie spódniczkę i już ją nosiłam (od dawna chodzę niemal wyłącznie w spodniach)...
Kosmetyki lubię, ciuszki też - ale nie oglądać - jak już wchodzę do sklepu to z zamiarem zakupu. Wiem, że niektóre kobiety lubią tylko oglądać, przymierzać ciuszki i to im sprawia przyjemność... Ja nie lubię przymierzać czegoś, czego nie mam zamiaru kupić.

Seksualnie - faceci - przy męskim facecie czuję się znów kobietą ... ;)

Ja to piłki nożnej nie trawię. W spódnicach chodzę całkiem często, a ubrania lubię oglądać, ale kosmetyków nie.... Choć ostatnio nie nudzę się już tak bardzo w sklepach kosmetycznych, bo odkryłam, że można pomalować się za darmo.

Poza tym myślę, że te cechy damskie i męski to tylko stereotypy, bo tak naprawdę każdy człowiek jest mieszanką.

Post Wt wrz 09, 2008 9:36 am

Też tak myśle (co do tej "mieszanki")
Mnie generalnie zastanawia fakt ze na poziomie tym "ogolnodostepnym" jest wiecej kobiet(choćby własnie bioenergoterapeuci), a potem im głebiej ze tak to ujme jest ich coraz mniej-przykładowo w polskim cechu bioenergoterapeutów na stopniu "mistrz" jest wiecej mężczyzn, na odwrót jest z stopniem "uczeń" po srodku jest jeszcze "czeladnik" ktorych jest po rowno na oko. Jak to interpretować? czy faktycznie bardziej sie wypromowali? a może poprostu taka "polityka" i analogia do tejze społecznosci politycznej m.in.
Ciekawe takie zwierciadło społeczne... wiele można zaobserwować, tylko do jakich własciwie wnioskow mozna dojść?
Co do tego ze kobiety są za życiem rodzinnym, to i tak i nie (znowu sprawa tych "mieszanek" jesli umownie powiemy ze te i te cechy są tej płci, a te i tamte znowu drugiej).
Osobiscie najbardziej rozwaliło mnie w całym temacie zdanie pod ankietą :"możesz wybrać tylko 1 opcje" :D :mrgreen: w tym kontekscie.
Co do wyników, wg mnie
Z góry wiadomo że bedzie wiecej facetów, no ale ilość to nie jakość też warto to zaznaczyć! chociaz to tez niby takie oczywiste...
pozdrawiam

Powrót do Ankiety