leki psychotropowe a medytacja,OBE,LD itp.

Potrzebujesz wsparcia? Wiedz, że nie jesteś sam. Wyrzuć to z siebie. Jesteśmy z Tobą.

Moderator: Opiekunowie

Post Cz cze 11, 2009 11:05 am

leki psychotropowe a medytacja,OBE,LD itp.

witajcie mam pewien problem,w dodatku mam pewne obawy........
ale zacznę do początku,od wielu lat jestem nieśmiały,mało się odzywam,wielokrotnie się udawałem do psychiatry,psychologa itp.(z rodzicami),byłem 3 razy w psychiatryku,podejrzewali u mnie autyzm,i schizofrenię,nie sądzę żebym był na te choroby chory,ale najgorsze że chyba rodzice tak uważają,moja matka chodzi do psychiatry w mojej sprawie,ponieważ ja nie chcę chodzić(byłem kilka razy,potem olałem),ostatnio jak byłem w psychiatryku zalecili mi jakieś leki,które do dzisiaj biorę,jak mniemam to fluanxol,czy coś w tym stylu:
http://leki-informacje.pl/indeks,show,0 ... depot.html

z tego co słyszałem to praktykowanie ezoteryki(medytacji,obe itp.)może być niebezpieczne z niektórymi lekami(szczególnie tymi psychotropowymi),nie chcę rezygnować z tych praktyk,ale mam przeczucie że te leki mają na mnie negatywny wpływ,i że tak naprawdę to bardziej mi szkodzą niż pomagają,w dodatku,niektóre "niepożądane objawy działania tych leków" już zaczęły się chyba u mnie pojawiać,boję się że może to się dla mnie źle skończyć,co byście mi doradzili?jak ten problem rozwiązać?

Post Cz cze 11, 2009 11:22 am

Re: leki psychotropowe a medytacja,OBE,LD itp.

nie jestem specjalistą w dziedzinie psychiatrii, ale mogę ci powiedzieć lub hmm, poradzić coś co nie zaszkodzi. psyche ludzka jest tak delikatną substancją/dziedziną że najmniejsze naruszenie tej delikatnej równowagi jest bardzo hmm, zwodnicze bądź niebezpieczne. spróbuj zasięgnąć porad innych lekarzy, nie zamykaj się tylko z jedną diagnozą. szanownej mamie możesz również to samo powiedzieć. jeśli chodzi o tematykę OoBE LD, śnienie, medycyna i wszelkie próby się wykluczają. tzn, na twoim miejscu zarzuciłbym wszelkie próby. daj sobie czas, zregeneruj siły, wyprowadź swoją osobę na prostą ścieżkę, i wtedy ponownie spróbuj pracy w powyższych tematach

Post Cz cze 11, 2009 12:31 pm

wyprowadź swoją osobę na prostą ścieżkę, i wtedy ponownie spróbuj pracy w powyższych tematach

no ok,tylko jak to zrobić?sprawa jest bardzo skomplikowana..................
wydaję mi się że najlepszym wyjściem z sytuacji byłoby zaprzestanie przyjmowania tych leków,albo stopniowe zmniejszanie ich przyjmowania,wtedy mogę zobaczyć czy jest ze mną lepiej,jeśli tak to ok,jeśli nie to nie ok.
podejrzewam że te leki utrudniają mi np.wejście w stan alfa :)
tak naprawdę to wcale się nie odzywam,tylko jak mnie się coś zapytają to coś mówię,ale najczęściej jest to tylko "tak" i "nie",nie oznacza to oczywiście choroby typu autyzm czy schizofrenia ;)

z tym psychiatrą mama ma kontakt od około,2,3 lat(może nawet 4),więc teraz trudno by było z niego zrezygnować,chociaż może to byłoby dla mnie najlepsze.
te leki przyjmuję od około 1,5 roku :),nie wiem dlaczego,ale mam przeczucie że one w połączeniu z np.z transem(o ile biorąc te leki da się w niego wejść :P,ale w moim przypadku utrudniają mi osiągnięcie transu)mogą być niebezpieczne.
wiem że ten problem prędzej czy później rozwiążę :),ale co wy o tym sądzicie?

poza tym,czy mógłby ktoś założyć ten temat na oobe.pl?żeby się zarejestrować muszę wysłać smsa,a komórki nie posiadam,a rodziców o pożyczenie prosić nie będę.

Post Cz cze 11, 2009 12:57 pm

Jeszcze czego.Na oobe pl masz zakaz przebywania cwaniaczku zarówno ty jak i twoje tematy.Moim zdaniem naprawdę jesteś chory i powinieneś iść się leczyć,abstrahując już od tego czy mówisz prawdę.Odstawić zupełnie wszystkie te duchowości bo to ci tylko szkodzi i pogłębia stany psychotyczne.Tak naprawdę duchowość nie jest żadnym lekiem tylko w skrócie mówiąc pogłębia to co jest w tobie, a jeżeli jest to choroba psychiczna to poprzez takie czynności moze się pogłębić, ba pogłębia się co niestety widać.Także odstaw ten szajs opuść forum idz spamować ze swoim adhd na fora o tematyce komputerowej.BO TYLKO CI TO SZKODZI NA MUSK.
Ostatnio edytowano Cz cze 11, 2009 1:05 pm przez twistoid, łącznie edytowano 2 razy

Post Cz cze 11, 2009 1:00 pm

wiesz leki i głęboka ezoteryka się wykluczają, poproś rodziców o poradę innego lekarza, być może leki nie są już potrzebne, samemu bym nie ryzykował zmieniania dawek, gdyż to jest niebezpieczne. zadbaj o swoje zdrowie, dbaj o sobie, i na razie TYLKO obserwuj własne reakcje na bodźce zewnętrzne, bądź kronikarzem własnego życia. nie idź w stronę oobe, gdyż takie połączenie (leki + trans, oobe itd) może być bardzo niebezpieczne dla zdrowia. stricte porada innego lekarza, i decyzja co dalej

Post Cz cze 11, 2009 1:10 pm

nie mam raczej adhd,twistoid ;)
mam powiedzieć lekarzowi o moich zainteresowaniach ezoteryką?zapewne i tak nie uwierzy...............

wiesz leki i głęboka ezoteryka się wykluczają

no to się porobiło.................,i co ja biedny mam teraz zrobić?:D

mam się odważyć i powiedzieć coś rodzicom,jak się praktycznie wcale nie odzywam?

a może w tym wcieleniu nie nadszedł jeszcze czas dla mnie na duchowość?

czy to oznacza że nigdy nie będę mógł doświadczać tych wspaniałych stanów jak OBE?

gdyby to była prawda,to bym się załamał........................

a poza tym,to skoro zainteresowałem się OBE,LD itp.,to sądzę że to nie był przypadek :)

Post Cz cze 11, 2009 1:25 pm

hmm, większość lekarzy zna pojęcie "ezoteryka" być może wielu z tym pracuje, ciężko mi to stwierdzić, a nie chcę wprowadzać nikogo w błąd. nie mówię Ci byś całkiem zarzucił pracę z ezo, raczej wziął "urlop" na jakiś czas. obserwuj się, jak pisałem wyżej. tą energię którą jak widzę skupiasz w sobie wykorzystaj np na znalezienie ścieżki porozumienia z rodzicami. spróbuj im pokazać swój świat, być może oni cię nie rozumieją, lub przez te lata gdzieś się pogubiliście, straciliście tą cienką nić porozumienia. bałagan w życiu nie jest raczej czymś co pomaga;) także obserwacje, obserwacje i jeszcze raz obserwacje. potraktuj to jak zadanie, jak pracę nad sobą, która w przyszłości może zaowocować tym, iż będziesz bardziej świadom własnego organizmu, własnych reakcji, a co za tym idzie, osiągniecie twoich celów będzie dużo łatwiejsze. najlepsi stratedzy nigdy nie rozpoczynali bitwy bez rozpoznania. bądź hmm, swoim adiutantem, napoleonem i żołnierzem w jednym ;) . Wszakże wszystko zaczyna się od intencji..

Post Cz cze 11, 2009 1:34 pm

ok,przemyślałem sobie to wszystko,i doszedłem do wniosku że zrezygnuję na jakiś czas z ezoteryki ;),z wszelkich praktyk duchowych itp.,ale nie zmienia to faktu że mam wrażenie,że to właśnie leki mi najbardziej szkodzą(być może nawet bardziej niż duchowość),opuszczam to forum na jakiś czas,przemyślę sobie to wszystko,i może kiedyś się spotkamy znowu na tym forum ;)

Post Cz cze 11, 2009 1:43 pm

temat zakończony

Powrót do Pomocy-Help!