Re: Przedszkole okultyzmu

Autorzy artykułów z zakresu parapsychologi, tu wstawiajcie swoje dzieła literackie.

Moderator: Opiekunowie

Post Śr sty 28, 2009 9:24 pm

Cierpię na bezsenność. Czy może to miec związek z okultystycznymi przesłaniami zawartymi w grach RPG? Od miesiąca gram w plemiona i martwię się o moją duszę :( Moja siostra ma problem.. czyta harrego pottera :( ostatnio widziałem, że grała nawet na komputerze w grę HARRY POTTER!! Czy to musiało zajść aż tak daleko? :( jak mogę jej pomóc? pomocy! :(

edit. usunęliście topicowy post i mój wygląda jako pierwszy.. zgroza xD
Ostatnio edytowano Cz sty 29, 2009 2:14 pm przez MesaJah, łącznie edytowano 1 raz
Nie czytaj moich postów, są głupie.

Post Śr sty 28, 2009 10:05 pm

Bądź co bądź, uważam, że to bardzo ciekawe i wcale nie abstrakcyjne, jakkolwiek ja raczej nie utożsamiałabym tego z okultyzmem. Wydaje mi się, że to znaczne wyolbrzymienie.
Fakt faktem: muzyka, książki, radio, telewizja, gry komputerowe, internet, mają ogromny wpływ na nas, naszą osobowość i podejście do życia.
Często słyszy się kwestie typu: "Ta książka zmieniła moje życie!". Ponadto postaci literackie, tudzież grupy muzyczne, stają się dla niektórych przedmiotem kultu, wręcz adoracji. Dla przykładu moja przyjaciółka swojego ulubionego piosenkarza nazywa "Panem" i w tejże formie się o nim wypowiada.
Jest w tym mnóstwo manipulacji, przy czym pozostaje jedna kwestia - co jest manipulacją zamierzoną, a co wynikającą z uniwersalizmu przekazu i indywidualnych upodobań odbiorcy.
Osobiście polecałabym w tym przypadku nabycie (wypracowanie w sobie, uaktywnienie) umiejętności oddzielenia fikcji, przedmiotów od rzeczywistości i życia, a także zwyczaju korzystania, ale nie przywiązywania się do tego typu rzeczy.

Post Śr sty 28, 2009 10:35 pm

moim mistrzem jest Bill Hicks. Kocham tego komika i tylko on mnie naprawdę rozumie albo ja rozumiem jego. mniejsza z tym
w każdym razie szkoda że już nie żyje :)

Bill Hicks to jedyna osoba w rankingu moich idoli na 2 miejscu jest Dalajlama na 3 Sugier :D

Post Śr sty 28, 2009 10:40 pm

Gość, który pisał część o muzyce satanistycznej, chyba nie wie co to Black Metal :mrgreen:

Led Zeppelin, The Beatles, Madonny, Jimie Hendricksa czy KISS

Mayhem, Gorgoroth, Burzum, Dimmu Borgir czy Satanic Warmaster

Chyba o wiele lepiej brzmi to drugie, nie ? :mrgreen:

Podróżnik z bagażem doświadczeń

Post Cz sty 29, 2009 9:02 am

Gdy miałem 12 lat zacząłem rysować, Rezygnując ze wszystkiego nauczyłem się w szalonym tępię tej trudnej sztuki. Z szaleństwem w oczach darłem ołówkiem po papierze. Nikt nie wykrył tego opętania. Koledzy kształcili się w tym czasie systematycznie, wielobranżowo, bez uniesień i szaleństwa. maja teraz zacne pozycje, chodzą starannie ubrani. Gdy z nim rozmawiam to nie mogę ich wciągnąć w cokolwiek. Gdy mowie, przyglądają mi się z niedowierzaniem. Gdy proszę odmawiaja.
Ostatnio edytowano Cz sty 29, 2009 5:45 pm przez Zbyszek, łącznie edytowano 1 raz
cialka.net

Post Cz sty 29, 2009 1:08 pm

Zbyszek napisał(a):Gdy miałem 12 lat zacząłem rysować, Rezygnując ze wszystkiego nauczyłem się w szalonym tępię tej trudnej sztuki. Z szaleństwem w oczach darłem ołówkiem po papierze. Nikt nie wykrył tego opętania. .

Zbyszku, w świetle pierwszego postu jednak jesteś opętany .
Czytaj: za bardzo wkręcony w ezoterykę . Przecież żyjesz tym .
Autor(ka) tematu przytacza pewne wątki chcąc uświadomić nam ,że jesteśmy w błędzie brnąc dalj tą ścieżką.
Reasumując: Jeżeli np. po długiej medytacji pojawia mi się jasność umysłu, na spokojnie mogę rozpatrywać problemy osób ,które zwracają się do mnie o pomoc , to jest źle . :oops:
fan wirtualnego świata

Podróżnik z bagażem doświadczeń

Post Cz sty 29, 2009 5:49 pm

Kiedys robilem z takim samym zacieciem zdjecia, potem gralem na gitarze.Zamykali mnie przez to w toalecie, bo gralem jak opetany.
Skrzypiec rodzina juz nie zniosla, mowili- bedziemy sie za ciebie modlic.
Dlaczego usuneliscie pierwszy tekst pana X.
Byl bardzo wartosciowy, chcialem sie o cos spytac. Jesli pan mnie czyta to chetnier dowiedzialbym sie czym jest wedlug Pana dusza i duch i co nam zagraza? Wymienimy sie doswiadczeniami.
Zapraszam na mojego bloga cialka.net.
cialka.net

Post N mar 01, 2009 10:56 pm

omg nie jest tak zle ja w plemiona gralem 2 lata bylemw najlpeszym plemieniu mialo raz drugie miejsce na bodajze 3 swiecie a raz pierwsze miejsce moze ktos mnie zapamieta mialem wtedy nick smerfel:D ze 100 wiosek i wogole zarombista gierka i bylem w plemieniu ELITA:D najlpesze pod sloncem

Powrót do Artykuły