Muzyka

Wszystkie ankiety jakie przeprowadzono na forum znajdują się tutaj. Oddając swój głos na którąś z ankiet, pomagasz oraz decydujesz o swojej przyszłości.

Moderator: Opiekunowie

Jakiej muzyki słuchasz?

Classic
15
4%
Opera
2
1%
Folk
2
1%
Jazz
14
4%
Muzyka hinduska
3
1%
Muzyka arabska
4
1%
Rock
36
10%
Rock'n'roll
15
4%
Hard rock
19
5%
Punk rock
15
4%
Muzyka alternatywna
19
5%
Heavy metal
22
6%
Psycho metal
5
1%
Black metal
7
2%
Pagan metal
6
2%
Metal symfoniczny
12
3%
Gothic
12
3%
Pop
14
4%
Brit pop
0
Brak głosów
Disco polo
2
1%
Dance
8
2%
Techno
12
3%
Trance
8
2%
Goa&psychedelic trance
8
2%
Ambient
8
2%
Acid jazz
2
1%
Ebm/Electro body music
6
2%
Dark electro
4
1%
Industrial
4
1%
Hip - hop
11
3%
r'n'b
6
2%
reaggae
25
7%
Inne...
30
8%

Liczba głosów : 356

Post Wt sie 19, 2008 5:29 pm

Muzyka

Zauważyliście chyba, że muzyka to nie tylko gust, ale również styl bycia, sposób ubierania się itp.
Jestem ciekawa, która kultura najbardziej ciągnie was do OOBE.

Ponieważ większość z nas słucha różnej muzyki można zaznaczyć max. 7 opcji

Ja zagłosowałam na:

- Goa&psychedelic trance
- Ebm/Electro body music
- Dark Electro
- Metal symfoniczny
- Pagan metal
- Muzyka hinduska
- Muzyka arabska

Post Śr sie 20, 2008 12:09 am

Re: Muzyka

Podałaś sporo podgatunków i miałem drobny problem z zaznaczaniem gdyż nie odróżniam ich zbytnio :P jednak pomimo tego zabrakło mi w ankiecie thrash metalu :roll:
opcje jakie zaznaczyłem to:
-Rock
-Rock'n'roll
-Punk rock
-Muzyka alternatywna
-Heavy metal
-Metal symfoniczny
-reaggae (a powinno chyba być reggae ale to nieistotne, wiadomo o co chodzi)

ps. mogła byś polecić jakieś zespoły pagan metalowe? Zainteresował mnie ten gatunek ;)

Post Cz sie 21, 2008 12:50 pm

Polecam Hellveto, Nokturnal Mortum (zwłaszcza płuytę Lunar Poetry) :)

Właśnie o trash metalu trochę za późno sobie przypomniałam...

Post Pt sie 22, 2008 8:50 pm

generalnie większość gatunków. zależnie od nastroju. no może poza disco polo, country. i może techno. aktualnie leci soundtrack z filmu Michała Lorenca p.t. 'bandyta'.
...:::dać się ponieść i wylądować na drugim brzegu rzeki świadomości:::... wędrowiec do świtu
http://www.obemania.pl/
KOCHAM WAS :)

Opiekun

Post Pt sie 29, 2008 12:15 am

Moim zdaniem trafniejsze byłoby w tym przypadku pytanie o subkultury. Ja np. słucham bardzo różnorodnej muzyki (ale głównie metal) i nie przypisuje swojego stylu myślenia do żadnej subkultury, staram się poprostu być sobą.

Czego w ankiecie zabrakło ( a można jeszcze zedytować, jeśli się poprosi np. moderatora) - jeśli już zagłębiamy się w podgatunki - power metal, thrash metal, death metal, doom metal, blues (można dodać do jazzu ewentualnie), muzyka relaksacyjna!, hinduską i arabską dałbym do folku, lub stworzył world music, bo tak określa się ten podgatunek, progressive rock, soft rock, funky, Emo, Screamo *ostatnio się moda na to zrobiła, brrr, poezja śpiewana, szanty, nu metal, ska, etc. Każdy z tych rodzajów muzyki wiąże się z określoną subkulturą, niektóre są jednak przypisywane do tej samej.
"Pozytywne działanie nie może ulec zniszczeniu, podczas gdy negatywność nieuchronnie niszczy sama siebie." - Budda Siakjamuni
"Musimy nauczyć się żyć razem jak bracia, jeśli nie chcemy zginąć razem jak szaleńcy."
- Martin Luther King

Post Pt sie 29, 2008 7:05 pm

Ale przeważnie w takich ankietach większość osób pisze, że z żadną subkulturą się nie utożsamia...

No rzeczywiście... Stylów muzycznych jest sporo, nie sposób wszystkie spamiętać.

Post Pt sie 29, 2008 9:55 pm

Zaznaczyłam:
* Classic
* Rock
* Muzyka alternatywna
* Ebm/Electro body music
* Industrial
* Inne ... przeważnie instrumentalna.

Preferowałabym, gdyby ankieta była zbudowana w taki sposób jak mówi Wilk. Szczególnie dlatego, że chętnie zaznaczyłabym soft i progressive rock, nu metal.

Post Pt sie 29, 2008 10:32 pm

ALe wtedy trzeba by było, głosować od początku... Już wiele osób oddało głos.

Post Pt wrz 05, 2008 12:17 am

jak dla mnie to w każdym rodzaju muzyki znajda się jakieś cukiereczki. osobiście słucham ... wszystkiego co mi się podoba(a tego jest naprawdę wiele), nie lubię się ograniczać. a tak swoją drogą to nie ma muzyki hip-hop(hip-hop to subkultura, rap to muzyka). jeśli ankieta ma być dokładna to do wyboru powinno być kilkaset stylów muzyki =P

Post Pt wrz 05, 2008 9:56 am

A ja zawsze myślałam, że hip-hop to taka szybsza odmiana rapu.

Post Śr paź 08, 2008 7:56 pm

Classic
Black metal (no tia, behemoth to niby Darkened Black, ale ale ...)
Rock
Hard Rock
Punk Rock
Inne...
Duzej czesci zespolow nie potrafie sklasyfikowac. Np. Opeth : progrssive oczywiscie, tylko ze raz graja Death, raz raczej cos w stylu klasycznym, a jeszcze kiedy indziej to zupelnie cos odrebnego.

Tool tez progressive, ale u mnie dziala niesamowicie na psychike (np widze plamki, totalnie odplywam, choc podswiadomie obrazy jakie sie prezentuja maja zwiazek z textem). Wiec u mnie to raczej psychometal, ale graja progressive. Wiec do "innych"

No i Death, Gore i brutal zaliczylem do Black, chociaz co ma piernik do wiatraka (no nawet growl jest inny!!! :P )
Hm...
Wiec ubieram sie "normalnie" (tzn naturalnie dla mnie) tak zeby mi bylo wygodnie... T-shirty z zespolami maja u mnie swoje miejsce, ale nie przypisuje sie pod zadne sub/nie-sub kultury. Jestem czlowiekiem przede wszystkim, i po wszystkim rowniez :D

Pozdrowienia, dalekich plywow z nurtami muzycznymi :)

Post N cze 14, 2009 10:06 pm

Hehe nie ma kilku gatunków których ja słucham :p

FOLK
SKA
DUB
REGGAE
RAGA
ROCK
PSYCHODELIC ROCK
PUNK ROCK (i wszystkie pod odmiany)

to moje ulubione, a słucham jeszcze muzyki pogańskiej i czasem różnych odmian metalu, zależy od nastroju :D

Post N cze 14, 2009 10:17 pm

no wlasnie zapomnialas o moim ukochanym SKA.

Post N lip 11, 2010 7:17 pm

Gothic
Trance
Ambient
Inne

Gothic, bardzo nastrojowa muza, świetnie oddziałuje na zmysły.
Trance... no wiadomo. ;)
Świetne są też proste odgłosy natury. Relaks murowany.

Post Śr lip 14, 2010 11:22 am

w odpowiedziach nie został uwzględniony moj ulubiony gatunek muzyczny - melodic death metal :(
wiec zaznaczylam metal symfoniczny, jakkolwiek slucham roznej muzyki, reggae, instrumental, zalezy ;) nie znoszę tylko techno/trance i tych innych bardzo beatowych gatunków - no ale kwestia gustu :)
Ona field when the judgement and all the pain you feel can no longer reach you, in the silence existing between your every thought that is where I'll meet you

Powrót do Ankiety