Postrzeganie wymiarów

To miejsce na słowa, które szczególnie zwróciły Twoją uwagę podczas lektury, a może szukasz ich interpretacji

Moderator: Opiekunowie

chosen one ;)

Post Pn cze 22, 2009 3:42 pm

Re: Postrzeganie wymiarów

wielu jak można powiedzieć kolokwialnie "odbija", nie wiedzą co czują, co widzą, nie wiedzą dlaczego, nie wiedzą jak to zinterpretować.
można też powiedzieć, że uciekają przed tym nadmiarem wrażeń, na ile im się to udaje to już ich musiałbyś spytać
Sny są nami, a my nimi swoimi pragnieniami.
Obrazek

Opiekun

Post Pn cze 22, 2009 3:42 pm

Ja nie wiem, co Ty widzisz, ale mogę dla porównania napisać, co mi się zdarza widzieć. Coś jak powietrze wypełniające pokój, przezroczysto-białawe, poruszające się i falujące, zagęszczające w niektórych miejscach, te zagęszczenia mogą się przesuwać, przy powierzchniach przedmiotów tworzą jasną półprzejrzystą otoczkę (jak mnie pofazuje, to czasami uchylam się idąc, bo myślę, że np. blat kończy się tam gdzie to białawe). Przy ciele wygląda to najfajniej 0 wystarczy spojrzeć na dłoń - cały czas wypromieniowuje białawą energię, w niektórych miejscach mocniej w niektórych słąbiej, jak naturalny gejzer, palce dymią jak świeżo zdmuchnięte świece, a dym ten faluje jak przy wiaterku...
Oby wszystkie istoty osiągnęły szczęście i przyczyny szczęścia

Opiekun

Post Pn cze 22, 2009 3:48 pm

Przyznaje, że takiego czegoś dokładnie nie widzę, lecz zauważyłem pewne podobieństwa.
To wszystko idzie ciągle do przodu, tak jak pisałem jestem w tym wszystkim początkującym. Bez wątpienia dzieją się rzeczy, które kiedyś nie miały miejsca, a których będzie coraz więcej zapewne.

Pozdro :)

Opiekun

Post Pn cze 22, 2009 4:42 pm

Ta otoczka, którą można zaobserwować czasem wokół ciała, a którą nazywa się energią eteryczną to trochę co innego.
Wiem, bo mogę sobie porównać. Także pudło.

Albo coś związane czysto fizycznie ze wzrokiem albo...?
"Pozytywne działanie nie może ulec zniszczeniu, podczas gdy negatywność nieuchronnie niszczy sama siebie." - Budda Siakjamuni
"Musimy nauczyć się żyć razem jak bracia, jeśli nie chcemy zginąć razem jak szaleńcy."
- Martin Luther King

Opiekun

Post Pn cze 22, 2009 5:41 pm

no albo co właśnie ? :/ zbiorowa schizofrenia? zbiorowe takie same problemy wzrokowe? czy coś związanego z np 3 okiem? :)

Post Wt cze 23, 2009 10:31 am

to co obserwujecie to nic innego jak wyostrzenie zmysłów. to jest również brak kontroli nad nimi. budzą się w Was coraz to nowe umiejętności, stajecie się bardziej otwarci, perspektywa poszerza się. ja na to mówię skutek uboczny ;) a poważnie jest to tylko kwestia silnej woli, skupienia i odpowiednio silnej intencji

Opiekun

Post Wt cze 23, 2009 11:34 am

Hehe to nie konkurs zgaduj zgadula... ;)

Oglądajcie sobie i z czasem może samo się coś więcej wyklaruje... Raczej nie polecam usilnego szukania nazwy dla tego doświadczenia...

Ja też nie wiem Wilczku, czy mówimy o tym samym mówiąc "otoczka"... Szczególnie że toto dryfuje po całym pokoju, może to energia cieplna? Tak to jest z doświadczeniem...
Oby wszystkie istoty osiągnęły szczęście i przyczyny szczęścia

chosen one ;)

Post Wt cze 23, 2009 11:54 am

Popieram stwierdzenie Conchity, nie starajmy się na siłę wszystkiemu nadać nazwy.
Odczuwajmy...
Sny są nami, a my nimi swoimi pragnieniami.
Obrazek

Post Wt cze 23, 2009 11:38 pm

Przeczytałem sobie ten temat.
Śniący napisał, że postrzeganie zależy od naszego umysłu.
Jako ciekawostkę Wam powiem, że są ludzie, którzy mają w mózgu coś inaczej połączone i widzą dźwięki oraz słyszą obrazy. To ma jakąś swoją naukową nazwę, ale nie pamiętam jaką. Ludzie ci są całkiem normalni, tylko mają taką właściwość. Jak przejeżdża obok takiego człowieka samochód, to on wtedy widzi jakiś określony obraz, np. jakieś konkretne figury, kształty. U innych jak na coś spojrzy, to słyszy określony dźwięk.
:)
Ostatnio edytowano Wt cze 30, 2009 10:59 am przez Śniący, łącznie edytowano 2 razy
Powód: Synestezja ;]
Poprzednia strona

Powrót do Cytaty z książek Carlosa Castanedy