OOBE - pomoc

Potrzebujesz wsparcia? Wiedz, że nie jesteś sam. Wyrzuć to z siebie. Jesteśmy z Tobą.

Moderator: Opiekunowie

Post So gru 24, 2011 5:38 pm

OOBE - pomoc

Hej ja mam problem można powiedzieć nietypowy, kiedyś ćwiczyłem LD, maiłem ich z 15. Wszystko było by spoko gdyby nie fakt że zawsze świadomość odzyskiwałem we śnie, a nigdy zasypiając utrzymywałem świadomość bo zawsze zasypiałem. Raz byłem strasznie zmęczony (po nartach chyba ale nie ważne) przyjechałem do domu o 18 i poszedłem spać, wstałem koło 22, wiedziałem że będę miał problem z zaśnięciem i szybko nie usnę, dlatego próbowałem LD odliczałem od 999 w dół (998,997...). Doszedłem do 300 chyba i oczywiście zasnąłem. Reszta przypadków w których próbuje utrzymać świadomość aby doznać paraliżu czy próbować wibracji zawsze kończy się tak samo, jestem rozluźniony i zasypiam natychmiast. Odliczam, kończę na 950 i wstaje rano. Próbuje wibracji, trwa to może 5 min. i znowu budzę się rano.
Jedynym moim ratunkiem było wskoczenie w lustro podczas LD aby uzyskać OOBE, raz prawie się udało ale niestety się obudziłem (nie pamiętam gdzie słyszałem o tej technice). Podsumowywując, mam problem z szybkim zasypianiem po położeniu się spać, wiem wszystko z teorii na temat wibracji, paraliżu, nie boje się wyjścia z ciała ani nic z tych spraw. Paraliżu sennego nigdy niestety nie doświadczyłem, mówię niestety co wydaje się dziwne dla niektórych bo miłe to uczucie (podobno) nie jest, ale mi dało by ono wiarę w to że w końcu coś mi się udaje...Wibracje czy dźwięki słyszane przy zasypianiu też są mi obce. Wiem że sprawa jest ciężka ale bardzoooo bym prosił o jakieś wskazówki, metody 4+1 próbowałem miliony razy tak samo jak WILD-a i zawsze kończyło się tak samo, zasypiałem. Proszę mi nie pisać tekstów w stylu "napij się kawy przed snem" czy coś takiego bo wtedy po prostu dłużej leżę a i tak nic się nie dzieje. Bardzo potrzebuję jakiegoś natchnienia, znaku że faktycznie coś robię dobrze bo powoli zaczynam tracić nadzieję że coś mi się kiedyś uda (bo LD to nic wielkiego, każdy je sporadycznie miewa). Jeśli macie jakąś odpowiednią technikę dla mnie to był bym wdzięczny, jeszcze 2 sprawy, prosiłbym o konkretne informacje dotyczące wibracji, staram się robić wszystko tak jak w instrukcjach z kursu ale nic to nie daje (tylko mnie trochę oczy bolą po dłuższym czasie). Może być link, cokolwiek gdzie są jakieś konkretne informacje, używałem opcji szukaj ale to tak jak bym wpisywał OOBE na forum o OOBE, wyskakuje milion postów. I ostatnia prośba, bo wiem że się rozpisałem ^^ Tu tylko do ludzi z Krakowa, wie ktoś gdzie w Krakowie można kupić jakąś fajną książkę o OOBE? Uprzedzam od razu że wiem że przez internet można kupić ale chciałem ją zobaczyć przed kupnem :) Z góry dziękuję za pomoc i jak by ktoś był tak dobry to może mi napisać na gg 24343866 jakieś rady od siebie :)

Opiekun

Pochwały: 5

Post Pn gru 26, 2011 10:26 am

Re: OOBE - pomoc

Jesteś trochę jak osoba co ma Ferrari ale zobaczyła w TV reklamę traktora Ursus i doszła do wniosku że traktory to najwspanialsze pojazdy na świecie.
No i teraz usilnie pracujesz jak przerobić Ferrari na traktor ;)

Castaneda podzielił ludzi na śniących i skradających.
Jedni z łatwością odzyskują świadomość we śnie a drudzy z łatwością zasypiają utrzymując świadomość.

Jeśli natomiast bardzo chcesz mieć "rasowe" OBE to jak będziesz w LDeku bardzo delikatnie i powoli powróć do ciała, tak abyś był w śpiącym fizycznym ciele. Jak już będziesz w śpiącym fizycznym ciele bez problemów powinno wyjść OBE.

Początkowo prawdopodobnie będziesz miał problem z odróżnieniem czy Twoje ciał śpi czy też nie, będzie Ci się wydawać że się obudziłeś a to będzie nie prawda :)

Powodzenia traktorzysto ;)
I took a walk around the world to ease my troubled mind
I left my body laying somewhere In the sands of time
I watched the world float to the dark side of the moon
I feel there is nothing I can do

Brak dostępu do internetu

Post Śr gru 28, 2011 2:20 am

LD wcale nie jest lepsze od OOBE. Przynajmniej takie w którym świadomość zyskujesz podczas snu.
Poza tym chciałem zobaczyć jak wygląda OOBE skoro już jako tako opanowałem LD.
Czyli generalnie powoli się obudzić będąc w Ld i co dalej robić do OOBE? Zaczynać liczyć, po prostu czekać, próbować wibacji czy co? Bo trochę nie rozumiem jak "powrócić" do ciała.

Opiekun

Pochwały: 5

Post Śr gru 28, 2011 12:00 pm

Czym się różni OBE od LD skoro OBE ma być lepsze ? :)

Gdy odzyskasz świadomość we śnie to możesz wtedy się zwyczajnie brutalnie obudzić.

To co masz zrobić to wrócić do ciała nie budząc go, gdy tego dokonasz jesteś wtedy w perfekcyjnym focus 10, czyli ciało uśpione umysł aktywny.

Czyli od razu jesteś w stanie jaki przychodzi po hypnagogach, paraliżu itd.

Będąc już w focus 10 często wystarczy po prostu wstać :) ewentualnie się wy turlać lub użyć dowolnej innej techniki, wywołanie wibracji też powinno zadziałać.
I took a walk around the world to ease my troubled mind
I left my body laying somewhere In the sands of time
I watched the world float to the dark side of the moon
I feel there is nothing I can do

Brak dostępu do internetu

Powrót do Pomocy-Help!