wibracje

Pojęcia, zjawiska, nazwy, akronimy, postacie...

Moderator: Opiekunowie

Podróżnik z bagażem doświadczeń

Post Śr kwi 23, 2008 1:41 pm

wibracje

Wibracje raz jeszcze, tym razem jako zwarta esencja i kompendium wiedzy:

Jest to fala energii przepływająca przez ciało zarówno fizyczne, jak i nie fizyczne, a w szczególności przez głowę, gdzie zawieszony jest punkt świadomości obserwatora zdarzeń, mająca częstotliwość od kilku do kilkuset herców, w subiektywny sposób odbierana jako falowanie, wstrząsy, wibrowanie, buczenie, piszczenie, a przy skrajnej częstotliwości jako uczucie ciepła lub gorąca. Występująca na styku dwóch, odmiennych częstotliwościach fazowania. Podczas przenoszenia świadomości z jednego stanu skupienia na inne.
Przykłady kiedy mogą, ale nie muszą wystąpić wibracje:
-podczas prób wyjścia bezpośredniego, czyli bez chwilowej utraty świadomości.
-w okresie pierwszych wyjść z ciała. Wówczas wibracje często mają niską, nieprzyjemną w odbiorze częstotliwość, niekiedy budząca grozę u nowicjusza-fozawnika, gdyż nieprzyjemnie wzdrygają ciałem.
-podczas uwalniania z kolejnych niefizycznych ciał, czyli w czasie prób przedzierania się na wyższe stany.
-w czasie otrzymywania, lub uwalniania z siebie rote.
-gdy dochodzi do wchłonięcia utraconego aspektu.
-w czasie prób dojścia do orgazmu astralnego.
-podczas prób zejścia do ŚRODKA.
-i inne.
Wibracje, stanowią niejako ubocznym skutek wyrównywania częstotliwości między wewnętrznym a zewnętrznym środowiskiem obserwatora i pamiętać należy, że nie koniecznie stanowią preludium do zmiany stany skupienia świadomości. Nie są kluczem, lecz ubocznym, towarzyszącym zjawiskiem.

DS
MIŁOŚĆ i WOLNOŚĆ Poza Ciałem i w Ciele, to światłe idee :D

Post So gru 27, 2008 12:06 pm

Re: wibracje

"-w okresie pierwszych wyjść z ciała. Wówczas wibracje często mają niską, nieprzyjemną w odbiorze częstotliwość, niekiedy budząca grozę u nowicjusza-fozawnika, gdyż nieprzyjemnie wzdrygają ciałem."

Ja jestem nowicjuszem i wczoraj w nocy właśnie doświadczyłem tych nieprzyjemnych wibracji, serce zaczęło mi tak mocno bić, że się przestraszyłem i jak najszybciej przerwałem, a szkoda. :(

Post N gru 28, 2008 12:55 am

moje pierwsze wibracje były... trudno to opisać, lecz zareagowałem na nie pozytywnie, bo tak reaguję na wszystko co jest nienormalne w kontekście światu materialnego i dotąd niepoznane :)

a drugie były przyjemne jak falowanie :D

Post N gru 28, 2008 1:11 pm

Jak ja dawno wibracji nie miałam...
pamietam jak w tamtym roku na początku mojej drogi z oobe miałam po moim pierwszym wyjściu bardzo mocne wibracje praktycznie nieprzyjemne,ale i tak po pewnym czasie zaczęłam lubić ten stan.po kilku wyjściach praktycznie wogle ich nie czułam w ciągu dnia tylko podczas odrywania sie od ciała.
Zbieram sie już jakiś czas zeby wrócic znowu do oobe
:P
[urlhttp://www.sennikmysli.wordpress.com][/url]

Post Cz sty 01, 2009 5:28 pm

Mam wibracje ale niestety nie potrafie jeszcze się oderwać od ciała :|

Post N sty 04, 2009 12:12 am

oobe napisał(a):Mam wibracje ale niestety nie potrafie jeszcze się oderwać od ciała :|

Podczas wibracji po prostu stań z łóżka. :D
I walka o strzepek marzen
o wieczne nadzieje i sens

Post N sty 04, 2009 12:14 am

Sch4b0wy napisał(a):
oobe napisał(a):Mam wibracje ale niestety nie potrafie jeszcze się oderwać od ciała :|

Podczas wibracji po prostu stań z łóżka. :D

o widze ze zmieniłeś avatar, ziomie :D

doradzam to samo, rusz dupe, baranie :D ;)
<3

Post Wt sty 20, 2009 10:28 pm

doradzam to samo, rusz dupe, baranie
<3

HAHA :d ale mnie rozbawiles tym txt :) tez moje doswiadczenia koncza sie na wibracjach. A wiec zastosuje sie do polecen ;)

Pozdrowienia Obe-nauci
Still traveling on the astral plane, is it only in my brain? or is it somethin real. Flying through my mind and soul cannot stop myself.

Post Śr sty 21, 2009 8:25 am

Moje doznania rzadko, bardzo rzadko rozpoczynają się od tkz. wibracji. Często zasypiam a budzę się już po chwili w paraliżu, podczas odrywania się od ciała, również nie czuje żadnych rewelacji. Wiadomo.... Każdy jest inny ;p ale normalny na swój sposób :P

"Posłuchajcie i zważcie u siebie, że według Bożego rozkazu, kto za życia choć raz był w niebie, ten po śmierci nie trafi od razu."

Post Pt sty 23, 2009 4:36 pm

+Wibracje są często objawem przepływu energii pod ciśnieniem większym niż kanały energetyczne są w stanie przepuścić, bo np. są nie rozwinięte/nie oczyszczone.
ciekawość to pierwszy stopień do... wiedzy
cokolwiek powiem w jakiejkolwiek sprawie, będzie to zawsze jedynie czubek góry lodowej

Odwaga w Poza to Tarcza, a Miłość do Wszechrzeczy to Miecz, który unicestwia Przeciwności.

Post Wt lut 03, 2009 1:47 pm

Często gdy gwałtownie budzę się w trakcie śnienia odczuwam nieprzyjemne drżenie ciała w okolicy klatki piersiowej i ramion. Czy to WIBRACJE :cry:

Post So lut 07, 2009 5:09 pm

Podczas wibracji po prostu stań z łóżka.

Trzeba było tak odrazu :o ! Ja od tygodnia prubuje wyjść . Codziennie wstaje o 4 rano. Po 30 min. mam takie wibracje, że mną telepie a ja leżę dalej aż wkońcu zasypiam z nudów :D .
Feci quod potui, faciant meliora potents

*

अगर आपको लगता है कि आप कर सकते हैं पर विश्वास करने के लिए भरोसा रखो चमत्कार काम करता है

Post Pt mar 13, 2009 3:26 pm

to nie takie proste wstań i już, od kilku dni mam takie wibracje i bolący paraliż nie do wytrzymania, normalnie mna tak telepie ze mogłabym odlecieć pod sufit, a nie daje rady wstać ani się oderwać. raz tan stan przeszedł bardzo fajnie i łagodnie w LD-ka, za drugim razem pamiętam na 3-4 sekundy usłyszałam w głowie dziwną muzykę, skąd do cholery ona tam się wzięła?????????????? :twisted:

Post Pt mar 13, 2009 3:32 pm

Czasami ciężko wstać, wtedy lepiej się nie szarpać, powoli ze skupiniem wstać jak wstajesz fizycznie, ale mówię tu o samej myśli, która powstaje i która karze wstać... hmy... sam ruch może być zupełnie niezwykły. Zdarzało mi się wysówać się z ciała i z łóżka jak wąż z gałęzi, jak wampir na starych filmach itd. Jakoś nigdy nie było momentu, w którym by mi się nie udało. W każdym razie nie pamiętam. Chodzi o myśl decyzyjną i nieszarpanie się, nie siłowanie, tylko myśl i ruch jak wdech i wydech, które właściwie powstają samoczynnie.
ciekawość to pierwszy stopień do... wiedzy
cokolwiek powiem w jakiejkolwiek sprawie, będzie to zawsze jedynie czubek góry lodowej

Odwaga w Poza to Tarcza, a Miłość do Wszechrzeczy to Miecz, który unicestwia Przeciwności.

Post Pt mar 13, 2009 4:44 pm

gdy spontanicznie mi sie to przydaża to myk i już mówię sobię "oddzielam się" i robię ruch zginania w pół i to wystarcza.ale robie to w LD-ie............ a np. wczoraj czegoś jeszcze zabrakło przecież nie spałam, choć paraliz był już prawie wszędzie byłam jak w transie. ale oczy dałabym radę otworzyć jakbym chciała. może powinnam było skupić się bardziej na tym zeby bardziej uśpić ciało, :evil:
Następna strona

Powrót do OOBE Encyklopedia