Wizje Jackowskiego

Wszystkie ankiety jakie przeprowadzono na forum znajdują się tutaj. Oddając swój głos na którąś z ankiet, pomagasz oraz decydujesz o swojej przyszłości.

Moderator: Opiekunowie

Post Wt mar 10, 2009 4:52 pm

Wizje Jackowskiego

Krzysztof Jackowski pewnie wielu z Was cos mówi, zasłynął iż dzięki swoim zdolnościa odnalazł prawie 700 ludzi lub zwłok, pełną podziękowań, papierów ma to na piśmie. Jedną z najsłynniejszych wizji jest jak trafił z dokładnością do dnia współczesny kryzys finansowy przewidział go prawie rok w przód, ekonomiści go wyśmiali ,, jakim cudem ma być kryzys finansowy?hehe'' i tak się stało mówił zdarzy się to w połowie września i 15 września tak się stało. Po tym wydarzeniu zaczeły o Nim pisać gazety z całego świata, Ja sam byłem w szoku jak przypadkowo o nim czytałem w czerwcu i we wrześniu po kryzysie przypomniałem sobie ,, zaraz, zaraz, Jackowski to przewidział!''Był też w Japońskiej telewizji ,, Pojedynek Jasnowidzów''

Proponuje Wam obejrzeć parę ciekawych filmów na ten rok ma bardzo złe prognozy iż w czerwcu- lipcu będzie kolejny krach ,, będzie to dno dna kryzysu'' i państwa uznają że najlepsze rozwiązanie na ten kryzys będzie to wojna ,, będzie to najgorsza wojna od drugiej wojny światowej'' jakieś pare samolotów będzie związane z tą wojną. Proponuje zrobić ankietę

,, W połowie tego roku 2009 wybuchnie wojna i będzie to najgorsza wojna od drugiej wojny światowej'' Wierzysz w to?

Przed zagłosowaniem proponuje obejrzeć najpierw filmy:

-----> http://www.youtube.com/watch?v=SDSWNWsO ... re=related <-----
http://www.youtube.com/watch?v=36Rue9Jl4qI
http://www.youtube.com/watch?v=qXDK5qa8 ... re=related
Ostatnio edytowano Śr mar 11, 2009 5:02 pm przez nasaspace, łącznie edytowano 1 raz

Post Wt mar 10, 2009 5:07 pm

Re: Wizje Jackowskiego

ja sie na tą wojne nie zgadzam... ;/

Podróżnik z bagażem doświadczeń

Post Wt mar 10, 2009 6:47 pm

eee no bez przesady ;) kryzys kryzysem najlepiej się nie dzieje ale trzeba zaufać logice.... gdybyśmy wszyscy wierzyli w słowa wizjonerów świat byłby teraz znacznie bardziej pokraczny niż jest a jaki jest to każdy widzi ... jasnowidzenie nigdy nie zostało tak do końca jednoznacznie udowodnione..niby jest...ale często osoby przewidujące przyszłość się mylą.... 700 zwłok znalazł i przewidział kryzys...ale informacji o tym ile rzeczy nie trafił nie znajdziemy... Różni się od normalnych ludzi tym że częściej statystycznie trafia co nie oznacza ze trafia zawsze i ze obraz nie jest mocno zdeformowany ... tak że te teorie wybuchają i wybuchać teraz będą jak grzyby po deszczu w związku z 2012 z którym nie wiem czemu ale coraz większe napięcie da się wyczuć wśród ludzi...

Post Wt mar 10, 2009 9:00 pm

to dlatego że euro 2012 coraz bliżej a autostrad nima :P

Post Wt mar 10, 2009 10:18 pm

Wojna będzie? Ee, ale chyba nie w Polsce?
Proście MTJ-ty swoje i cudze o szczęście i dobrobyt w naszym kraju, a i na świecie też :)

Post Śr mar 11, 2009 4:55 pm

jarekhuna napisał(a):Wojna będzie? Ee, ale chyba nie w Polsce?
Proście MTJ-ty swoje i cudze o szczęście i dobrobyt w naszym kraju, a i na świecie też :)

zacytuje Jackowskiego:,,... na przełomie czerwca i lipca, w sierpniu będziemy już to wiedzieć, nastąpi kolejny krach na skalę globalną to spowoduje iż UE rozdzieli się na trzy bloki, nastąpi konflikt zbrojny który z początku ma być kontrolowany ale wyjdzie z pod kontroli, będzie to najgorsza wojna od drugiej wojny światowej, ta wojna wybuchnie ponieważ państwa nie będą wiedzieć jak ratować swoją gospodarkę i najlepszym rozwiązaniem dla nich będzie ta wojna. Zaczną dołanczać kolejne państwa, prawdopodobnie użyta zostanie broń masowego rażenia. Znaki to 3 samoloty uprowadzone przez terrorystów i 2-3 tygodnie po tym wydarzeniu nastąpi wojna.... Polska nie będzie w tej wojnie uczestniczyć, natomiast bardzo mocno udczuje ekonomicznie, czuję iż tydzień może dwa po tym następnym krachu nasz rząd będzie musiał podjąć tragiczną decyzje i będą na obszarze prawie całego naszego kraju totalne zwolnienia z pracy.''

Post Śr mar 11, 2009 6:08 pm

wojna ... jeśli będzie to początek upadku systemu to niech się stanie.
...:::dać się ponieść i wylądować na drugim brzegu rzeki świadomości:::... wędrowiec do świtu
http://www.obemania.pl/
KOCHAM WAS :)

Post Śr mar 11, 2009 8:50 pm

No dobra już kupuję puszki, konserwy...
a jak długo będzie trwać ta wojna? Muszę wiedzieć ile kupić :)

Post Śr mar 11, 2009 10:55 pm

Nie wierze w żadne instytucje które straszą , nie wierze też w ludzi którzy straszą.... co mu daje takie gadanie ? Sławę.....

Nie sądzę żeby cokolwiek się stało...no ale pan prorok ma większy autorytet gdyż magicznie przewiduje przyszłość :mrgreen:

Logicznie rzecz biorąc koło 2050 będzie na ziemi krucho...mamy ocieplenie klimatu , duży kosmiczny kamień ;) na kolizyjnej trajektorii lotu z ziemią , zwiększającą się w zastraszającym tempie populacje ( szacunkowo w 2050 ma nas być około 9 mld ) , zwiększającą się częstotliwość schumana która jest wiązana z przestawieniem biegunów , do tego zagrożenie nuklearne , terroryści , konie na wrotkach , misie gogo , i reklamy serków dietetycznych.... Co będzie to będzie...niektórzy troszkę za bardzo się z klimatem fallouta zjednoczyli...

Jeśli naprawdę będzie wojna to czego tu się bać...w najgorszym i najlepszym wypadku czeka nas śmierć

Post Śr mar 11, 2009 10:57 pm

w ciągu 30 lat mają wyrosnąć w Polsce pomarańcze a w bałtyku pojawią się rekiny .Ocieplenie.

Post Śr mar 11, 2009 11:58 pm

Poszukałem trochę w googlach o tych wizjach Jackowskiego.
Wojna może być, ale chyba w listopadzie, jest jeszcze czas :)
Co inna strona, to trochę inaczej piszą.

A najbardziej podoba mi się fragment wizji:

Ludzie zbliżą się do siebie

– Niepokój, który będzie towarzyszyć ludziom z powodu sytuacji na świecie, sprawi, że człowiek z takiego „społeczeństwa konsumpcyjnego” zacznie być znów człowiekiem – mówi Krzysztof Jackowski. – Kupowanie przestanie być głównym motorem działania, a w ludziach obudzi się chęć bezinteresownego kontaktu z drugim człowiekiem. Lęk spowoduje, że ludzie będą bardziej siebie zauważać. Może to nie jest najlepsza nazwa – ale wewnętrznie spoważnieją. To na pewno pozytywna cecha, tylko szkoda, że w takich okolicznościach – opowiada jasnowidz.

http://www.efakt.pl/artykuly/artykul.asp?Artykul=39834

Post Cz mar 12, 2009 10:22 pm

nasaspace napisał(a):,, W połowie tego roku 2009 wybuchnie wojna i będzie to najgorsza wojna od drugiej wojny światowej'' Wierzysz w to?

Dzieki Allahowi urodzilem sie w Polsce, ktora w wojnie udzialu brac i tak nie bedzie poniewaz nasza armia to raczej skansen... Taki zarcik na poprawienie humoru.

A teraz troszke powazniej.

Jest to bardzo mozliwe. Niestety. Nie tylko JAckowski prognozuje takie wydarzenia. Np. o koncu tego swiata (chociazby "porzadku" - w co osobiscie bardziej wierze) mowi Stuart Wilde [www.stuartwilde.com] - wspolczesny wizjoner i autor wielu ksiazek o tematyce m.in finansowej czy motywacyjnej. Ten drugi twierdzi rowniez, ze Ameryka Polnocna bedzie JEDNYM KRAJEM o wspolnej walucie AMERO. Kanada (w przyszlosci) to zaplecze matarialow/zasobow mineralnych, natomiast Meksyk tania sila robocza. Kto bywal w USA ten mogl zauwazyc szczegolnie w CA.

Ja osobiscie nie watpie, ze do tego wszystkiego moga dojsc jakies klimatyczne kataklizmy, czego nikt zupelnie sie nie spodziewa.

Czemu tak sadze? Bo zbyt czesto snia mi sie wojny, kataklizmy (wlasnie mi sie uswiadomilo, ze NIE snia mi sie pozary - co jescze bardziej mnie przeraza). Dosc czesto snia mi sie wlasnie powodzie! Plywam wsrod jakis galezi i innego badziewia. Widze przed soba tylko wielkie rozlewiska wody i zywej duszy. Innym razem swiat jak z Mad Maxa.

Ostatnio snilo mi sie takze, ze na moj dom spadla bomba, ale nic nie zniszczyla... Jednak zauwazylem, ze twarze czlonkow mojej rodziny po prostu zmienialy sie w zombie jakies. Ktos sni o podobnych rzeczach? Slyszalem, ze ludziom coraz czesciej snia sie takie rzeczy, wszystkim jednoczesnie i w roznych rejonach swiata.

Niestety to mnie wrecz zmusza do wiary w to, ze moga dziac sie takie rzeczy jak mawia JAckowski. Zauwazcie ze niewiele tak naprawde trzeba. Ile jest miejsc konfliktowych na ziemi obecnie? Tam gdzie wystarczy rzucic "kosc niezgody"? (Konflikt klasyczny, ktory moze byc teoretycznie kontrolowany i z uzyciem broni dostepnej ludzkosci)

Irlandia Polnocna VS Anglia (czy tez Wielka Brytwanka)
Indie i Pakistan -> Kaszmir
PAlestyna/Izrael -> wiadomo o co...
Grecja/Turcja -> bodazje Cypr?
Chiny/Tybet
Chiny/Tajwan
Argentyna/GBP -> Falklandy (narazie niby zazegnany spor...)
Rosja/Japonia -> Kuryle
Rosja/Czeczenia
Gruzja,Rosja,Osetia
Korea PN/Korea PD
Iran/USA (choc to juz raczej zwykla gierka polityczna...)
Afganistan/ reszta swiata (oni widza to jak Dzihad)
"Kociol Balkanski" - niepodleglosc Kosowa, nie wszystkim sie podobalo...
Afryka i jej lupiezczo rabowane zloza... AIDS i niby DARMOWE leki, ktorych kolportaz kosztuje te panstwa wiecej niz by sobie kupili na e-bay. I tak mozna wymieniac...

Ciekawostka:

Niewiele osob moze wie, ale na biegunie polnocnym odkryto zloza gazu i ropy, ktore ponoc maja starczyc dla calej ziemi na ok 3 lata. To ogromne ilosci! Jest tylko jeden maly problem. Dopuki nikt o tym nie widzial te tereny raczej sluzyly tylko naukowcom do badan i raczej nie byly przypisane administracyjnie do rzadnego panstwa. Teraz jest wyscig - czyje to tereny...

Inne zrodla:
Polecam art. prof Pajaka [www.totalizm.pl] choc pisze on bardzo rozwiezle.

Wniosek:
Moim zdaniem to wszystko musi kiedys pierdolnac.

Post Pt mar 13, 2009 2:35 am

Wniosek:
Moim zdaniem to wszystko musi kiedys pierdolnac.

A moim - to wszystko musi się kiedyś skończyć i zapanuje CBM :)

Pana Pająka bym nie przeceniał, ciekawiła mnie kiedyś jego teoria o działaniu praw moralnych, ale większość jego tekstów, to bzdury - ufole porywające ludzi, itp.

Post Pt mar 13, 2009 1:55 pm

Nawet Jackowski nie może być pewny co będzie. Wizję robił kiedyś-tam, a od tego czasu mogło się coś pozmieniać. To tak jak z tarotem, dzięki któremu można zajrzeć w przyszłość. Na dziś tarot powie ci jedno, a za tydzień, zależnie od twoich wyborów życiowych powie coś innego. Jak ktoś nie siedzi w temacie to nie wie na jakiej zasadzie to możliwe.
Dużo łatwiej Jackowskiemu odnaleźć zwłoki, bo to się już stało, a nie ma stać. Apropo jeszcze statystyk - Nothing - spróbuj odnaleźć 700 zwłok na 1000 przypadków i do tego opisać miejsce, spróbój opisać rzeczy, których nie podają w mediach, sprawdź, ile trafiłeś, a potem gadaj o statystykach.

Poczekamy, zobaczymy, wtedy się będziemy martwić.
ciekawość to pierwszy stopień do... wiedzy
cokolwiek powiem w jakiejkolwiek sprawie, będzie to zawsze jedynie czubek góry lodowej

Odwaga w Poza to Tarcza, a Miłość do Wszechrzeczy to Miecz, który unicestwia Przeciwności.

Post Pt mar 13, 2009 2:59 pm

jarekhuna napisał(a):A moim - to wszystko musi się kiedyś skończyć i zapanuje CBM :)

Tez w to wierze, ale mowiac krotko, czary mary raczej nie bedzie. Wszystko musi sie odbyc za sprawa ludzkich rak tak jak to bywalo do tej pory. Zeby bylo CBM to najpierw trzeba oddzielic "ziarno od plew", bo szmatlawiec i oprawca nie pojmie co to milosc... Dla Boga jak widac liczy sie jakosc a nie ilosc.

jarekhuna napisał(a):Pana Pająka bym nie przeceniał, ciekawiła mnie kiedyś jego teoria o działaniu praw moralnych, ale większość jego tekstów, to bzdury - ufole porywające ludzi, itp.

Tu bym sie z toba nie zgodzil. Byc moze za malo jeszcze wiesz na ten temat. Wprawdzie prof. Pajak ma specyficzny, moze troszke momentami infantylny sposob bycia, lecz nie mozesz zaprzeczyc temu co on pisze. Podaj jakies dowody.

Mysle, ze pelna dyskusje na jego temat mozna powziac dopiero jak sie "przestudiuje" calosc jego monografii, co nie jest z pewnoscia zadaniem na jeden weekend, ale moze nawet na cale tygodnie;)

Wprawdzie to ze jestesmy dymani przez inne kosmiczne "nacje" dla mnie nie stanowi juz zadnego znaku zapytania. To fakt i taki byl plan odwieczny. Dlaczego? To juz musisz sam dojsc. Kto czyta ten znajduje odpowiedzi. Wszystko jest zapisane. Az dziw bierze, ze wszystko jest takie jawne, a ludzie tacy slepi.

To samo udowadnia Pajak na drodze czysto naukowej. Kto podwazy te wywody? Bardzo chetnie bym go poznal, bo jak narazie zauwazylem tylko obrzucanie miesem, ale zadnych konkretow.
Pięć przymiotów ma samotny ptak:
pierwszy - wzlatuje najwyżej;
drugi - nie tęskni za towarzystwem, nawet podobnych do siebie;
trzeci - dziobem mierzy w niebo;
czwarty - nie ma określonego koloru,
i piąty - śpiewa bardzo cicho.

Św. Jan od Krzyża, Dichos de Luz y Amor
Następna strona

Powrót do Ankiety