Zróbmy polski the OOBESecret

Autorzy artykułów z zakresu parapsychologi, tu wstawiajcie swoje dzieła literackie.

Moderator: Opiekunowie

Post Pn cze 08, 2009 4:41 pm

Zróbmy polski the OOBESecret

(Pomysł numer 2. Nie wiedziałam gdzie to wrzucić, więc wrzucam tu) brzmi jak następuje:

TEMAT: FILM
Jak film the Secret, tylko że o OBE – może być „SEKRET ŚMIERCI” (bo chwytliwe)

W rolach głównych Darek i inni obemaniacy, Bruce Moen (why not)
Ci co doświadczyli OOBE, ci którym dzięki oobe pomożono

Zasada jak w the Secret – relacje słowne, opisy doświadczeń, jak to się zaczęło, co jest po drugiej stronie, co/ kogo można tam spotkać, jakie są strefy, o Parku, o Robercie Monroe, o korzyściach jakie to daje, przewodnictwie, odnalezieniu prawdy, o wolności, dodaj parę śmiesznych elementów, parę bulwersujących co by było ciekawiej

Temat przewodni: Śmierć nie istnieje ( z dopiskiem „na pohybel kościołowi :P” hehehe)

Do tego dorzuć: Każdy może to zrobić, a Ja nawet powiem ci JAK. Podam ci nawet technikę, którą sam możesz w domu przetestować. To proste...

Wszystko opatrzone bajeczną oprawą muzyczną, międzywymiarową grafą, wstawkami video typu symulacje „wyjść”, może nawet próba odzwierciedlenia jak to TAM wygląda?

No i mamy: KRAJOWA/ ŚWIATOWA AKCJA OBEMANIA + KASA NA SZERZENIE WIEDZY + MASOWE UŚWIADOMIENIE. Bosko!

Dlaczego nie? The Secret zrobił sukces bo:
- poruszył temat który wszyscy chcą znać (jak osiągnąć swe marzenia)
- poruszył temat z pogranicza nauk, więc jest to element magicznego uroku zjawiska, a ludki ostatnio chłoną takie rzeczy jak gąbki
- kontrowersja (mimo wszystko)
- dobra oprawa muzy, grafy, scenariusz, chwytliwe hasła

A teraz, dlaczego Film o OBE zrobił sukces :D :
- poruszył temat który wszyscy chcą znać (co niesie śmierć??? Czy żyjesz dalej??? i podstawa - wizja WOLNOŚCI – tak tak większość dałaby systemowi w pysk, to będzie dobry argument hiehie)
- poruszył temat z pogranicza nauk, więc jest to element magicznego uroku zjawiska, a ludki ostatnio chłoną takie rzeczy jak gąbki
- kontrowersja (jak najbardziej :D )
- dobra oprawa muzy, grafy, scenariusz, chwytliwe hasła

A więc, myślę kwestia znalezienia SPONSORA. Słyszysz Darek??? :) temat chwytliwy więc czemu ktoś $$$ nie miałby się za to wziąć i wyłożyć kasę coby jeszcze więcej wyjąć???

A temat wyjścia z ciała, obalenie tego że śmierć coś kończy, zagranie na nosie kościołowi to dopiero temat bomba, The Secret przy tym się chowa :D

Spisać scenariusz, wykombinować ekstrasy, zorganizować ludzi, sponsora... VUALA!

PISZĘ SIĘ NA PIERWSZEGO OCHOTNIKA.

NIE JAKIEŚ TAM BAJU BAJU TYLKO KONKRETNA ORGANIZACJA I PLAN, CEL I REALIZACJA. W TO CHĘTNIE ZAANGAŻUJĘ SWÓJ ŚWIĘTY CZAS ;) nagroda wielopoziomowa i wieeeeeelka, a ile radochy! LUDZIE! pomysł jest zajebisty, zróbmy to (zanim ktoś inny to zrobi ; ) !

Wyślijcie to Darkowi jak kto ma email do niego.

Post Pn cze 08, 2009 5:02 pm

Re: Zróbmy polski the OOBESecret

Pomysł nawet niezły, ale z Darkiem nikt nie ma kontaktu. Zaszył się gdzieś zdrajca. :D

Post Pn cze 08, 2009 5:42 pm

Re: Zróbmy polski the OBESecret

Wszystko pięknie w teorii ale gdyby zabrać się za praktykę.... Myślę że to pomysł bardzo ciekawy ale ciężki do wykonania. Kto to wszystko sfinansuje? Z takimi pomysłami warto wychodzić jeśli się już ma "sponsora". Jednak gdyby się zebrac, można coś wykombinować.

Może najpierw nakręcić jakiś niskobudżetowy film i go wypromować.
Dopiero po jakimś czasie wziąć się za coś potężniejszego, kiedy będziemy rozpoznawalni i znajdzie się sponsor :)

Post Pn cze 08, 2009 6:38 pm

Kto sfinansuje?
Wg mnie zasada trzepania kasy w tym temacie jest taka:
wkladasz 10, wyjmujesz 100 albo 999 ;) ten kto sponsoruje dobrze WIE ile mozna na tym zakosic. Temat jest przedni i nadaje się na jeden wielki mega strzał, a nie na początkową pół-produkcję (wg mnie). Pytanie czy w naszej Polandii znalazł by się taki sponsor? Nawet jeśli nie w, to poza, co za różnica... Jak sie tego nie sprawdzi sie, to sie nie dowie.

Fakt: jeśli jest możliwość zrobienia na czymś kasy, to ktoś na pewno z tego skorzysta. Jak już doszło w naszych tysiącleciu do Dody etc. to nie wierze zeby tu byl problem! =]]]

Oczywista, hop siup z dnia na dzien sie nie zrobi. Trzeba to opracowac, wybrac najciekawsze kwestie, wymyslec jak je zaprezentowac i to ze szczegolami, z zastanowieniem, zanalizowaniem, do tego jakis zmysl artystyczny, ktos z glowka do marketingu i reklamy-to faza pierwsza. Faza druga - dumnie dzierzac gotowca w lapce znalezc sponsora, oni tylko czekaja z wywieszonymi jezorami az cos ciekawego wpadnie im w rece. Faza trzecia - realizacja. (Bez fazy pierwszej, trudno o fazę drugą... więc nie jestem przekonana że znalezienie sponsora stawiać na pierwszym miejscu bo tak to można sobie czekać uuuuuu aż do uuu śmierci... przefazowania, znaczy się ;) Zebrać trzeba kupe chłopa i dziewcza, tym samym wstawić noge miedzy drzwi, ZROBIC TO SPISAC i obaczyc co dalej, a co - nie chcielibyscie czegos takiego wspoltworzyc? ;P KURDE LUDZIE, moja kumpela taka studentka co jest zielona we wszystkim znalazla sponsora na wyjazd reportaz o kawie........... kawie!)

Przeciez dzisiaj ludzie KARMIA sie takimi rzeczami, co sam Secret pokazal! Karmia moze zle slowo, w głębi maja wielka POTRZEBE, maja nadzieje, maja pytania, pragna ULGI, pragna PRAWDY i odpowiedzi.
Karmia sie tez sensacja, a jesli to cos wiecej niz tylko nadmuchany bubel to wielka szansa na sukces. Juz widze te wypowiedzi ojca rydzyka hehehe ;) z radoscia zacieram łapki... a to tak na marginesie, cos sie we mnie cieszy po prostu.

Ja proponuje "dotrzec" na poczatek do Głownego Inicjatora DS, a jesli chetny to zbieramy ekipe i na spotkanko organizacyjne :D

Podsumowując, na rozpałkę dorzucam samopłodzący się poemat:

Czyże stracić coś możemy?
Grupa, odważne umysły!
Siła w wiedzy naszej, jak zechcemy
Każdy się dowie, co wzdłuż Wisły
zamieszkały. Już na podium czeka
świadomości nagroda ogromna,
uwolnione serce każdego człowieka
Akcja wszechczasów będzie pomna!

Jedyne co trzeba, w naszej skromnej mierze
wysilić mentala i spisać na papierze.
Rozłożyć czerwony dywan nie wierze,
Lecz prawdzie najpiękniejszej która wyczekuje
aż ktoś się nią słodko zaopiekuje
i o OBE światu zakomunikuje!

Jeśli zaś inaczej potoczą się losu tory
i nie będzie dane urealnić nasze twory
Pamięć pozostanie, żeśmy próbowali
zapodać wiedzę światu i się nie poddali,
Na starcie samym, w starciu z wątpliwością
Co niczym innym tylko w gardle kością.
Wywal to mój bracie, wywal moja siostro!

Ten kto uparty, zawsze do celu dochodzi
Kto w oczach ma zwycięstwo, nikt mu nie przeszkodzi.
To może być akcja MEGA świat potrząsająca
Ruszajmy, warto, siła w nas dusz tysiąca!

:)

ehhh kocham was : )

Post Pn cze 08, 2009 8:50 pm

Pomysł ciekawy i ambitny. Przez chwile oczami wyobraźni zobaczyłem na dużym kinowym ekranie film o obe. :lol: Brzmi nierealnie ale nie ma nic niemożliwego. Ja myślałem raczej o filmie przygodowym o podróżach poza ciałem, z dużą ilością efektów specjalnych ale to kosztuje, więc raczej odpada.

Jeśli chodzi o realizację to trudniej, bo nie wiadomo od czego zacząć. Ani ja ani większość ludzi z tego forum nie miała styczności z taką produkcją filmową od zaplecza. Jeśli wiesz w co najpierw należy włożyć rączki, co jest najważniejsze, gdzie szukać sponsora, gdzie szukać ekipy jak już będzie sponsor itp. to podziel się z nami. Jeśli będzie więcej konkretów to na pewno znajdziesz tu kogoś do pomocy. Ja z chęcią pomogę jeśli będzie trzeba, choć nie znam się na reklamie ani marketingu i nie wiem co miałbym robić. ;)

Post Pn cze 08, 2009 8:58 pm

Wiedzieć wszystkiego nie można ale zawsze można się dowiedzieć. Nie przez takie haszcze się przeprawiałam ;)

Proponuję na wstęp burzę mózgów niż oddanie komuś pałeczki :) po to topica napisalam, hej!

Post Pn cze 08, 2009 9:48 pm

Marzena, masz bardzo dużo ciekawych pomysłów powiem ci. :mrgreen:

Post Wt cze 09, 2009 1:02 am

Cholek napisał(a):Marzena, masz bardzo dużo ciekawych pomysłów powiem ci. :mrgreen:

Heh, dzieki!
Zamienię chętnie jeden na bardzo dużo ciekawych OOBE hehe :D

Post Wt cze 09, 2009 8:08 am

nie dało by się wykorzystać fragmentów forumowego filmu o oobe ze zlotu (linki są na forum. jak co to podsyłam płytkę dvd)?
ze znanych Polaków z "branży" proponuję dokooptować Adama Bytofa jako pierwszego onejromanty polskiego. a potem do kin, radia, telewizji publicznej i TRWAM ;)
Ostatnio edytowano Wt cze 09, 2009 11:36 am przez Dreamcather, łącznie edytowano 1 raz
...:::dać się ponieść i wylądować na drugim brzegu rzeki świadomości:::... wędrowiec do świtu
http://www.obemania.pl/
KOCHAM WAS :)

Post Wt cze 09, 2009 10:12 am

Dreamcather napisał(a):nie dało by się wykorzystać fragmenty forumowego filmu o oobe ze zlotu (linki są na forum. jak co to podsyłam płytkę dvd)?
ze znanych Polaków z "branży" proponuję dokoptować Adama Bytofa jako pierwszego oneiromanty polskiego. a potem do kin, radia, telewizji publicznej i TRWAM ;)

A tego filmu jeszcze nie widzialam, pora OBEjrzec :)
Fakt, jeszcze Bytof jest. Ahh moze byc pieknie....

Post Wt cze 09, 2009 10:33 am

Pomysł bardzo fajny , ale ja popieram Dreamcather'a można wykorzystac film ze zlotu albo po prostu go bardziej nagłośnić. Z tego co pamiętam był chyba planowany wstępnie następny o technikach itd. ale narazie cisza. Tak a' propo to masz fajne pomysły.
Pozdrawiam ;)
[urlhttp://www.sennikmysli.wordpress.com][/url]

Post Wt cze 09, 2009 9:05 pm

Zróbmy tak jak Kiepscy... Oooo przyyyjdz wielki spoąsooorzee. Spąsor się pojawia i kręcimy film :D . A tak na powarznie to w dziesiejszych czasach nie trudno o sponsora. Tylko trzeba myslec o bardziej początkującej ekipie (tj. reżyser, sponsor...) bo grube ryby skoszą nam 70% zysków które możnaby przeznaczyć oczywiście na propagowanie obe. Pozdrawiam
Feci quod potui, faciant meliora potents

*

अगर आपको लगता है कि आप कर सकते हैं पर विश्वास करने के लिए भरोसा रखो चमत्कार काम करता है

Post Wt cze 09, 2009 9:49 pm

Pamiętam, że na mnie wrażenie zrobił film Darka Sugiera "Autowywiad". Proponuję przede wszystkim ten film propagować, np. na różnych grupach dyskusyjnych.
Nie tylko TV - w radiu, np. w programie III nadawane są reportaże na różne tematy. Napiszcie do trójki, aby zainteresować jakiegoś dziennikarza tematem OBE, będzie miał bardzo ciekawy temat (jak dla mnie:) ), pewnie skontaktuje się z wieloma z Was - OBEnautami, aby porozmawiać, ponagrywać Wasze wypowiedzi.
Do zrobienia reportażu potrzebny jest chyba tylko jeden człowiek - dziennikarz, więc jest znacznie większa szansa na jego powstanie, niż filmu.
Chciałbym posłuchać takiego reportażu.

Podróżnik z bagażem doświadczeń

Post Śr cze 10, 2009 1:27 pm

Żeby zrobić taki film, nie potrzebny jest budżet wystarczy kamera i chęci :) Ja właśnie pracuję nad projektem, który tematyką bardzo zahacza o OOBE :)

"Posłuchajcie i zważcie u siebie, że według Bożego rozkazu, kto za życia choć raz był w niebie, ten po śmierci nie trafi od razu."

Post Śr cze 10, 2009 1:49 pm

KruKu napisał(a):Żeby zrobić taki film, nie potrzebny jest budżet wystarczy kamera i chęci :)
Dokładnie. Ktoś z głową na karku , mogący i chcący poświęcić swój czas , wizja i chęci , ot co klucz do sukcesu. W każdym bądź razie nie jest to tak skomplikowane jak się wydaje. ;)

KruKu napisał(a):Ja właśnie pracuję nad projektem, który tematyką bardzo zahacza o OOBE :)
Też właśnie , pracuje nad pewnym projektem. Żuć na kanał jak skończysz , z chęcią obejrzę ;)

Pozdrawiam.
Następna strona

Powrót do Artykuły